Play-offs uit zicht voor U21 na verlies tegen OLA

21U21 van Zorg en Zekerheid Leiden kon de play offs nog halen, maar had dat niet meer in eigen hand. Er moest in elk geval uit gewonnen worden van Orange Lions Academy (OLA) en de week er na van HarlemLakers. Daarnaast moest BAL nog ergens punten laten liggen, en het meest logisch zou dat zijn bij de uitwedstrijd bij HarlemLakers. Helaas verloor U21 dit weekend met drie punten verschil van OLA (62-59) en won BAL. Hierdoor zijn de play offs niet meer haalbaar en spelen de jongens volgende week hun laatste wedstrijd van het seizoen.

OLA speelt een deel van de thuiswedstrijden in Sporthallen Zuid in Amsterdam en een ander deel in het Topsportcentrum in Almere. Deze keer mochten beide teams aantreden op centercourt in Almere. De start van Leiden was niet best. Aanvallend liep het niet en OLA kwam makkelijk tot scoren. Na het eerste kwart was het 17-8.

Wie de tweede helft gehoopt had op een scherper U21 kwam bedrogen uit. Nog steeds werd er relatief veel balverlies geleden, vielen er weinig schoten en werden er aanvallend weinig rebounds gepakt. Dat zorgde na vijf minuten tot een 32-13 tussenstand. Toen herpakte Leiden zich en gooide er een 10-1 run tegen aan, zodat gerust werd bij 33-23.

Het derde kwart kwam er meer energie in het spel van Leiden en begonnen er ook schoten van buiten raak te gaan. Dit kwart was met 16-25 duidelijk voor Leiden, waardoor er slechts een achterstand van 1 punt  het scorebord stond: 49-48.

Het vierde kwart was niet best maar wel spannend. Leiden kwam via een driepunter aan het begin van het kwart even op voorsprong. Vervolgens was het stuivertje wisselen maar werd er nog maar weinig gescoord. OLA bleef de laatste minuten steeds op voorsprong staan, ondanks het missen van enkele vrije worpen. Het lukte Leiden niet meer om hier gebruik van te maken door driepunters of uitgespeelde aanvallen. Het zat er gewoon niet in vandaag. Uiteindelijk werd deze wedstrijd met 62-59 verloren. Topscorer aan Leidse zijde was Troy Koehler. De laatste wedstrijd wordt op zondag 14 april gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie