Prachtig zilver voor V14 op NK

NatuurU14 voor sitelijk werd er gehoopt op een herhaling van een week eerder, toen V12-1 kampioen van Nederland werd. Maar het was ook duidelijk dat de tegenstand van met name Landslake Lions Landsmeer pittig zou zijn voor V14-1. In de competitie was Landsmeer weliswaar twee keer verslagen, maar nu zouden er een paar meiden van U16 bij zijn en dat scheelde.

BS Leiden presteerde prima in de Utrechtse sporthal Lunetten, waar in de halve finale knap werd gewonnen van Jolly Jumpers. De ploeg uit Tubbergen nam een voorsprong, maar Leiden was net een diesel, die steeds beter op gang kwam. Toen in de slotfrase eenmaal een voorsprong op het scorebord stond, werd die niet meer uit handen gegeven en stapte de ploeg van Hennie Kikkert en Frits Kantebeen met een 59-62 overwinning dse finale binnen. Die ging, zoals mocht worden verwacht tegen Landslake Lions, dat met duidelijke cijfers van Dozy Den Helder won.

Nervositeit leidde tot een achterstand in het eerste kwart van de finale (13-19), maar met een prima tweede kwart werd een voorsprong genomen. Bij de rust was het 41-36 voor Leiden. Maar zo makkelijk er in het tweede kwart werd gescoord, zo moeizaam ging het in het derde kwart. Niets viel en Lions pakte de voorsprong terug: 45-51. In het laatste kwart werd er hard gewerkt door Leiden, maar het gat was te groot: 51-62.

Natuurlijk, tweede plaatsen zijn altijd wat vervelend, maar het team van hoofdcoach Hennie Kikkert kon met opgeheven hoofd en zilveren medailles om de nek de Utrechtse sporthal Lunetten verlaten. En met een fraaie beker, die naast de kampioenstrofee van onder 12 (de eerste aan de vrouwenkant voor BS Leiden sinds…1976) het bewijs vormt, dat de club op de goede weg is.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie