Rollers 2 verliest van Mark

RBVM-Rollers 2
Afgelopen zaterdag was het weer zover en ging het tweede team van de Rollers hun finaledag spelen in Almere. We verzamelden om 8. 00 en waren ruim op tijd bij de topsporthal. John was door zijn rug gegaan, waardoor we slechts met 7 spelers waren. Om 10.00 was het zover en mocht de C aantreden tegen RBVM.

RBVM wilde blijkbaar erg graag winnen, want zij hadden een eredivisiespeelster meegenomen die voor het eerst een wedstrijd in de C speelde. Samen met Mark zorgde zij ervoor dat het eerste kwart eindigde in 14-0, waarbij zij de assists gaf en Mark scoorde. Hoewel we de sprongbal hadden en met name Dennis een aantal kansen had lukte het  ons niet te scoren. Vooral het inside komen lukte moeizaam.

In het tweede kwart liep de voorsprong van RBVM nog meer uit en pas 14 en 1/2 minuut lukte het Dennis een score te maken. Daarna wist Gert twee scores te maken. Dit was blijkbaar tegen het zere been van RBVM want een volwassen speler vond het nodig een onsportieve fout tegen de 13-jarige Gert te maken. (Overigens werd hij hiervoor aangemoedigd door het gebrek aan fluiten door de scheids) Uiteindelijk eindigde dit kwart in 30-8

Het derde kwart begon qua score rustig. Wel liep de irritatie op door niet-bestrafte fouten over en weer. Pas in de 4e minuut wist RBVM te scoren. Daarna kregen wij door een fout van Mark eindelijk een terechte tweemaal. Roland maakte daarna ook een fout zodat nr. 9 naar de lijn mocht. Van de twee schoot zij er 1 raak. Uiteindelijk eindigde dit kwart in 39-7.

In het vierde kwart bereikte de irritatie over het gebrek aan leiding een kookpunt en werd het spel ontsierd door een aantal ernstige fouten over een weer. Jammer. Wel wisten wij dit kwart met 4-4 gelijk te spelen. Op het einde hebben wij nog geprobeerd een driepunter te maken uit een Time-Out maar deze poging mislukte. Uiteindelijk verloren we met  43-11n waarvan slechts 1 score van RBVM niet gemaakt werd door Mark of de eredivisiespeelster. Enigszins bont en blauw gingen wij de rust in.

Only Friends-Rollers 2
Na de rust begonnen  we sterk met de eerste score, direct gevolgd door tweemaal voor Gert en voor Only Friends. De scores vielen om en om, maar we wisten het eerste kwart met
8-10 te winnen, dit mede door twee mooie steals van Romano. Het leuke was ook dat vrijwel iedereen dit kwart wist te scoren.


In het tweede kwart wisten wij de eerste zeven minuten niet te scoren, terwijl Only Friends dit wel deed.  Uiteindelijk wist Esmée dit te doorbreken door een vrije worp, maar op dat moment stond Only Friends 5 punten voor. Toch wisten we het verschil weer te verkleinen naar twee punten, door scores van Stanneke en Dennis.
Het derde kwart ging lange tijd puntje-puntje. Dan scoorden wij weer, en dan Only Friends. Scores waren er dit kwart van Gert, Esmée, Dennis en Romano. Romano liep dit kwart ook op tegen zijn 2 P’s, de laatste aan onze zijde. Niet dat Only Friends er nu zoveel kreeg. want de wedstrijd verliep in een sfeer van kameraadschappelijke wedijver waarbij wij en Only Friends samen veel lol hadden. Je ziet ook hoe Rob Edmonds op de juiste manier het stimulerend spelen oppakt, daar zouden andere teams een voorbeeld aan kunnen nemen.
In het vierde kwart was ons kaarsje uit.  Only Friends wist binnen 5 minuten 4 scores te maken, waar wij er maar 1 tegenover konden stellen. De laatste twee scores waren voor Romano, waarbij  hij zowaar op het sheet een driepunter kreeg. Only Friends won dit kwart met 16-9 en won verdiend deze leuke en interessante pot basketbal.
Uiteindelijk gingen we de final four in als vierde, om er ook als vierde weer uit te komen. Ondanks alle tegenslag wist het team toch alles te geven, en hebben ze goed gespeeld.

De stats:
Mark

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie