Rollers C in the winning mood!

Zaterdag 16 december. Het is weer de beurt aan het C team. Dit keer mogen we naar Middelburg. Wegens vakantie van John, de lichamelijke klachten van Stanneke en mijzelf, die 2 dagen voor de wedstrijd kansloos d’r pink heeft gebroken moeten we weer de uitdaging aangaan met 5 spelers.

Omdat Jbc op vrijdag heeft afgemeld vanwege een tekort aan spelers kunnen we lekker wat langer op bed blijven liggen en dit geeft mij de gelegenheid toch als toeschouwer/assistent coach mee te gaan omdat Dennis zo lief is geweest mij op te halen. (dank hiervoor) Dus we vertrekken uit Leiden om 09.30 met Gert, Roland, Romano, Rene, Dennis, Richard en natuurlijk Jan Twigt als trouwe supporter en materiaalman!

Onze tegenstander van vandaag is Hoofddorp. Laat ik beginnen om te zeggen namens Richard en mijzelf dat we op voorhand al supertrots zijn op het team, we weten dat het lastig wordt met 5 spelers.

Richard heeft bij het inspelen goed gelet op het team van Hoofddorp, de instructies voorafgaande aan de wedstrijd zijn dan ook let op de mannen nummer 4 en 20. Het scoreverloop van beide teams heb ik helaas niet op papier, natuurlijk wel die van ons, ik zal het verslag dan ook deels vanuit mijn geheugen moeten schrijven. Gert is onze quard van vandaag, de overige spelers moeten onderling een beetje hun eigen positie bepalen. Hoofddorp begint heel sterk en inderdaad komt het meeste gevaar van nummer 4 en nummer 20. Wij staan dan ook al snel met 6-0 achter. Na snel overleg tussen Richard en zijn charmante assistente een time out aangevraagd. We geven Rene de instructie om vol op nummer 4 te gaan en hem al vast te zetten op eigen helft. Dit werkt en de score wordt al snel geopend door Gert gevolgd door Romano en 2 keer Rene. Einde eerste periode eindigt in 8-8. Het was duidelijk hou dit strijdplan vol in de volgende periode. En tuurlijk was er ruimte voor Rene om aan te geven dat de kwaliteit van de scheidsrechters weer enigszins te wensen overliet en dit leverde Rene dan ook 2 p’s op en Romano 1 p in de eerste periode. Ook de 2e periode gaat het scoreverloop tussen beide teams aardig gelijk op. Dennis opent de score. Rene krijgt zijn 3e P en beseft zich dat hij nummer 4 van Hoofddorp moet laten gaan want hij raakt al aardig gefrustreerd, begint te mopperen en probeert Rene uit te dagen zodat hij nog meer fouten krijgt. Al coachend vanaf de kant geprobeerd Dennis deze taak over te laten nemen. Ondertussen wordt er een topprestatie neergezet door het team. En tuurlijk de vermoeidheid wordt langzamerhand zichtbaar en de passes zijn af en toe slordig maar door het goeie samenspel in de 2e periode kunnen Gert, Rene en Dennis scoren en eindigt deze periode in 18-16 voor Hoofddorp.

Uiteraard heeft Richard aangegeven dat wij gebruik willen maken van de 15 minuten rust. Ieder gebruikt deze tijd op zijn eigen manier. Richard geeft aan bij de scheidsrechter dat er beter gelet moet worden op de overtredingen van Hoofddorp en we geven Dennis de opdracht vol op nummer 4 te gaan die ook in de rust door blijft gaan met mopperen en klagen. Ik fluister Gert nog even in dat als nummer 4 wordt tegengehouden door Dennis en nummer 20 door het midden doorkomt Gert ook moet uitrijden naar nummer 20. Het is wel duidelijk dat het team draait op deze beide heren. Dit werkt prima. De vermoeidheid slaat toe maar dit is in de aanval niet te merken. Romano opent de score gevolgd door Gert die deze periode 11 punten scoort en Rene die zijn puntjes meepakt. Er wordt een grote fout gemaakt op 1 van onze spelers, zoals al meerdere keren werd hier niet voor gefloten. Gert dacht duidelijk, wacht maar. Hij gooide een prachtige drie punter op het randje van de tijd… RAAK! En yes de scheidsrechter gaf aan dat de score zat! De spelers van Hoofddorp dachten duidelijk dat de wedstrijd voorbij was want die begonnen met handen schudden en feliciteren maar helaas we moesten nog een periode. Roland moest nog op het sheet met een score. Hij geeft aan een score te maken voor mij. Come on guys. Jullie kunnen het! Ook onze trouwe supporter Jan is goed te horen vanaf de kant en moest als materiaalman nog in actie komen toen Gert materiaalpech kreeg. Maar de familie Twigt gaat altijd goed voorbereid op pad dus een nieuw wiel eronder en gaan. Gert opent de score. En ja hoor, zoals beloofd maakt Roland een punt. En ik spring op, ja deze was voor mij! De tijd tikt weg, de spelers zijn kapot, de spanning is voelbaar en zelfs de jurytafel van High five en hun overige spelers moedigen ons aan met de hoop dat deze wedstrijd onze kant op rolt. Dennis maakt 2 scores achter elkaar. Het staat 41-39 met nog een paar seconden. En wow, met het laatste beetje energie pakken ze alle spelers op en voordat Hoofddorp tot een schot komt die naast ging was het fluitsignaal. De ontlading en blijdschap was zeer groot!

Afbeelding van Ewout PoolAfbeelding van Ewout Pool (1)

Jeetje mannen, ik kan wel zeggen dat jullie met het samenwerken, de bereidheid voor elkaar en met elkaar te werken, het elkaar gunnen van de scores en vooral de gezellige sfeer onderling in combinatie met de coaching vanaf de kant een absolute topprestatie hebben neergezet! Ga vooral zo door! En ben ik blij dat ik vandaag hier toch een beetje onderdeel van mocht zijn. Richard bedankt dat ik jou assistent mocht zijn, en Jan bedankt voor de altijd enthousiaste support!

 

Coach Richard

Assistent coach Esmee

 

Scores;

Rene; 8

Roland; 4

Dennis; 8

Romano; 4

Gert; 17

 

Geschreven door Esmee, op de site gezet door Ewout

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie