Rollers geven wederom een succesvolle clinic aan de leerlingen van Basisschool De Springplank

IMG-20171107-WA0000

Zoals vier jaar geleden waren weer de Rollers weer uitgenodigd om een rolstoelbasketbal-clinic te geven op de Springplank

Daarvoor verzamelden Richard, Roland, Dennis en ondergetekende zich al vroeg bij het Houtkwartier om een enorme hoeveelheid stoelen te laden. Gelukkig had Richard een paardentrailer gefixed waar we de meesten op een restantje stro op kwijt konden. Vandaar ging het in colonne naar Het Gebouw, waar de school in was gevestigd en na het uitladen en naar boven brengen konden we beginnen aan een serie clinics van een uur. Later kwamen Esmée, John en Milou ons versterken. 

We begonnen met de kinderen duidelijk te maken waarom mensen kiezen voor rolstoelbasketbal, en dat dit niet voor niets is.

Daarna lieten we een rondje rijden en daarna slalommen. Dit was al heel pittig voor de kinderen.

Dit werd gevolgd door een stilstaand schot op de basket, waarna het tijd werd voor het Hoogtepunt, het partijtje!

Het rijden met de bal was best moeilijk voor de kinderen, maar daar vonden ze creatieve oplossingen voor. Achter de rug of tussen de knieën werd de bal meegevoerd, en er werd ook regelmatig gescoord!

Rond drieën beëindigden we de laatste clinic en konden op het Houtkwartier aan. We waren tevreden dat we deze kinderen de mogelijkheid hebben gegeven kennis te maken met Rolstoelbasketbal, dat de kinderen het superleuk vonden en dat ze meer een idee hebben hoe het is om in een rolstoel te sporten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie