Rotterdam – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Afgelopen zaterdag speelden de mannen alweer de achtste wedstrijd van dit seizoen. In Rotterdam werd er aangetreden tegen Rotterdam Basketbal, dat nog wacht op haar eerste overwinning in de competitie. Daarentegen doet Leiden op dit moment goed mee voor de bovenste plekken. Ondanks dit grote verschil op papier, wilden de mannen gefocust en scherp aan de wedstrijd beginnen.

In het eerste part was het Michael die meteen liet zien zijn goede vorm ook door te trekken naar deze wedstrijd: hij opende de score en pakte een aantal sterke aanvallende rebounds. Al snel liepen we weg bij Rotterdam, maar het team liet verdedigend wel wat steken vallen. De tegenstander kon te makkelijk aan scores komen en daardoor werd de voorsprong in eerste instantie niet al te groot. Een tussensprintje met voornamelijk steals van Filippos en scores van Itai en Boris zorgde toch nog voor een redelijk groot gat na het eerste part: 16-37.

Het tweede kwart was het zaak de verdediging iets meer op orde te krijgen. Dit lukte redelijk, maar nog steeds was het lastig om de grote man van Rotterdam af te stoppen. Max was aanvallend gelukkig wel op stoom en ging een aantal keren in sneltreinvaart naar de basket. Snelle breaks waren vandaag een beproefd recept en daardoor was het mogelijk om met rust al een zeer grote voorsprong te bemachtigen: 34-74.

Na de rust werd de scorende draad weer opgepakt door Boris, die 15 punten scoorde in dit kwart. Verder scoorden nog negen andere spelers in dit kwart, waaruit blijkt dat dit kwart de dreiging van meerdere kanten kwam. Jochem prikte een leep balletje raak en Julian en Michael wisten van grote afstand raak te schieten. Verder werd vooral de voorsprong steeds groter en groter, wat na dertig minuten een 50-113 stand betekende.

De laatste tien minuten werd geprobeerd om de 150 punten te halen en tegelijkertijd het verschil tussen de twee teams zo groot mogelijk te maken. Met 43 punten dit kwart werd de 150 inderdaad aangetikt en kwam het verschil tussen beide teams uiteindelijk uit op 94 punten verschil. Itai deelde tegen het einde nog een snoeihard block uit, maar dit veranderde weinig aan de uitslag: die kwam uit op 62-156. Met een triple-double voor Filippos werd dus ook deze achtste wedstrijd in winst omgezet. Komende week zijn de mannen een weekendje vrij, waarna de competitie vervolgd wordt met een thuiswedstrijd op zondag 3 december om 11 uur tegen BV Noordkop.

Scores: Boris 41, Itai 31 (14 rebounds), Michael 21, Filippos 16 (14 assists, 10 steals), Bastiaan 15, Morris 9, Max 8, Julian 7, Evaggelos 4, Oualid 4 en Jochem 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie