Rotterdam – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

De derde tegenstander voor de mannen in de competitie was het nog ongeslagen Rotterdam. Deze ploeg had de eerste twee wedstrijden met groot verschil gewonnen en stond zodoende bovenaan in de competitie. Een mooie uitdaging dus voor de mannen, die op een oefentoernooi met maar een puntje hadden verloren van de ploeg uit de Maasstad.

Op dat oefentoernooi was de start tegen de Rotterdammers niet scherp. Deze keer waren de mannen vanaf het begin bij de les. Malik opende de score tegen zijn oude team en Kyan volgde niet veel later zijn voorbeeld. Met harde acties naar de basket van Oualid en goed reboundwerk van Kyan konden de mannen snel een mooie voorsprong pakken. Met een driepunter van Oualid kwam halverwege het kwart een 7-16 stand op het bord. Vanaf dat moment zakte de energie een klein beetje weg. Er werd langzaam omgeschakeld naar de verdediging, waar Rotterdam gretig gebruik van maakte. Finn wist nog wel te scoren, maar verder wilde de bal er ook niet meer in. De voorsprong verdween snel en na het eerste part was de stand dan ook weer bijna in evenwicht: 16-18.

Het tweede kwart bleven beide ploegen dicht bij elkaar in de buurt. Aanvallend liep het redelijk, met mooie combinaties en stevige drives. Skip kende geen angst en wist voor gevaar te zorgen in de vijandelijke bucket. Regelmatig kwamen de mannen ook op de vrije worplijn terecht, maar die balletjes wilden deze wedstrijd niet echt vallen. Nog steeds waren de Rotterdammers snel weg in de omschakeling en zo konden zij een aantal makkelijke punten bij hun totaal voegen. Daarnaast leken er wat personele problemen te ontstaan: Malik liep in dit kwart al tegen zijn vierde fout aan en ook Kyan had al drie fouten met rust. Door een score van Jesse vlak voor het rustsignaal was er nog wel sprake van een minieme voorsprong bij rust: 30-31.

WhatsApp Image 2018-09-29 at 22.04.52      WhatsApp Image 2018-09-29 at 22.04.52 (2)     WhatsApp Image 2018-09-29 at 22.04.52 (1)

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als het tweede kwart. Aanvallend deden de mannen goed hun taak. Steijn mikte na een mooie fake de bal door het netje en met drie goede schoten van buiten scoorde Caspar zes punten achter elkaar. Kyan stond te buffelen onder de ring en zorgde ervoor dat de mannen herhaaldelijk een tweede kans kregen om te scoren. Aan de andere kant wist de tegenstander ook door te scoren en af en toe werden zij een handje geholpen doordat er nog een fout werd gemaakt op een rake schotpoging. Toch wist geen van beide ploegen een echt gaatje te slaan en ook na dertig minuten spelen waren beide ploegen min of meer in evenwicht: 46-45.

Dan moest het maar gebeuren in het laatste kwart. Toch was het Rotterdam dat eerst een voorsprong wist te pakken van vijf puntjes. Oualid (17 punten dit part) nam aanvallend het voortouw en pompte een aantal ballen door de ring. De mannen vochten zich terug in de wedstrijd en namen halverwege het kwart met een tweede driepunter van Oualid in deze wedstrijd weer een voorsprong. Er werd hard gewerkt in de rebound, de omschakeling van Rotterdam werd nu beter verdedigd en er werd zorgvuldig omgegaan met de bal. Gecontroleerd en gedisciplineerd wisten de mannen de voorsprong te behouden en de winst over de streep te trekken. Loek had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 68-74. Een fijne overwinning voor de mannen, die komend weekend meteen weer thuis aan de bak mogen tegen New Heroes uit Den Bosch.

Scores: Oualid 32, Malik 13, Kyan 11 (18 rebounds), Caspar 6, Jesse 4, Steijn 4, Finn 2 en Loek 2

WhatsApp Image 2018-09-29 at 22.04.53

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie