Ruime overwinning van U21 op UBall

Na een weekend zonder basketball (de wedstrijd tegen Zwolle ging niet door) mocht U21 op vrijdag 2 november weer aantreden. Tegen UBall dit keer, in het Houtkwartier.  Na een wat stroeve start kwamen de Leidenaren in het ritme en werd gewonnen met 86-59.

Zorg en Zekerheid begint matig aan deze wedstrijd. UBall mag vrij aanleggen voor enkele driepunters en na een 9-0 run van de gasten uit Utrecht staat het 5-14. Dan worden de mouwen opgestroopt en wordt de defensie beter neergezet. Het eerste kwart eindigt uiteindelijke met een kleine voorsprong: 23-21.

De voorsprong wordt in het tweede kwart vergroot door een goede defense en enkele steals.  Alle acht de spelers die aan de wedstrijd zijn begonnen krijgen ruim speeltijd. Halverwege de wedstrijd staat het 50-29 en zou theoretisch ‘de honderd’ gehaald kunnen worden.

Ondanks de speech van de coach in de pauze  begint U21 niet scherp aan de wedstrijd. UBall plaatst  een 11-0 run die leidt tot een tussen stand van 50-40. Weer herpakken de Leidenaren zich en trekken de defense weer aan. Met 64-48 wordt dit, door Leiden verloren, derde kwart afgesloten.

Het laatste kwart trekt U21 door en wint de wedstrijd uiteindelijk met ruime cijfers.
Coach Robert van Osnabrugge kijkt terug op deze wedstrijd: “We beginnen niet sterk en komen al snel achter. Datzelfde geldt voor de start van de tweede helft.  Dat kan niet. Wij moeten goed geconcentreerd  aan een wedstrijd beginnen. Anders zijn we net een fractie te laat of is de pass te slordig en komt daardoor net niet aan. Dat kunnen we ons niet permitteren. Wij kunnen van alle teams winnen, maar ook van iedereen verliezen als we niet scherp zijn”.

Robert is blij met de punten: “Afgezien van de slechte start in het eerste en derde kwart hebben we goed gespeeld en vooral goed verdedigd. Daarmee winnen we deze wedstrijd uiteindelijk ruim. Maar we hadden het onszelf nog makkelijker kunnen maken.”

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie