Ruime overwinning van U21 tegen Dutch Windmills

Houtkwartier wa21s de plaats van handeling voor de vrijdagavondwedstrijd van U21 tegen Dutch Windmills. Een nieuwe ploeg in de top van het Nederlandse basketball, maar geen onbekende voor Zorg en Zekerheid U21, omdat er ook in de voorronde van de beker al werd gespeeld tegen de ploeg uit Dordrecht. Evenals toen werd er ook nu gewonnen. En ruim ook: 99-60.

Het Leidse team is aardig uitgedund, doordat Troy Koehler en Kasper van Osnabrugge nog steeds geblesseerd zijn. Omdat de vaste waarden van U18 niet beschikbaar zijn vanwege een belangrijke wedstrijd van hun eigen team de volgende middag,  maken Vincent Frerick en Boris Borst van U16 hun debuut in het DTL-team.

Vanaf de start blijkt dat U21 er zin in heeft. De ene na de andere bal vliegt er in en omdat er ook wat driepunters bij zitten staat het halverwege het eerste kwart al 19-8. Omdat er natuurlijk ook wel eens wat wordt gemist wordt het dubbele hiervan niet gehaald aan het eind van het eerste kwart, maar staat er wel een comfortabele voorsprong op het scorebord: 27-10. Het tweede kwart gaat Leiden door met goed verdedigen en goede aanvallen. Dit kwart eindigt in 28-9 voor Leiden, waardoor we gaan rusten met een 55-19 ruststand.

De eerste helft heeft coach Robert van Osnabrugge Vincent en Boris al laten debuteren. In de tweede helft schroomt hij niet om de jongens ook gezamenlijk het veld in te brengen en scoren ze allebei hun eerste punten (uiteindelijk twee voor Vincent en vijf voor Boris).

Het derde kwart beginnen ook de Dutch Windmills makkelijk de weg naar de basket te vinden en wordt er aan beide kanten gemakkelijk gescoord: 87-39. In het vierde kwart neemt de concentratie bij Leiden wat af. Het lijkt er op dat de century gemakkelijk gehaald kan worden maar op 99 punten en met drie minuten te gaan stokt de score en gunnen de jongens elkaar iets te veel de bal. Met als gevolg dat er niet meer gescoord wordt en de wedstrijd wordt afgesloten met 99-60. Aanvoerder Lucas Kruithof is wederom topscorer, nu met 20 punten. Zorg en Zekerheid staat nu – net iets over de helft van de competitie – op de derde plaats. Aangezien de eerste vier teams straks naar de play-offs gaan is dat een goede uitgangspositie. De competitie is de komende maanden nog erg spannend omdat de nummers 1 tot en met 8 heel dicht bij elkaar staan en allemaal van elkaar kunnen winnen.

Coach Robert van Osnabrugge is tevreden over deze wedstrijd: “We hebben vandaag in de eerste helft goed geconcentreerd gebasketbald en daardoor veel gescoord en weinig weggegeven. De wedstrijd zat daardoor al heel snel op slot. De tweede helft hebben we gebruikt om wat verdedigingsvormen te oefenen en ook om Boris en Vincent speeltijd te kunnen geven. Gelukkig hebben zij dat ook prima gedaan.”

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie