Slechte start 2018 voor U18-1, verlies in Groningen

U18 logo verslagHet begon zondagochtend al toen de bus bij het ophalen nog niet klaar was waardoor we 15 minuten later dan gepland richting het hoge noorden vertrokken. Uiteindelijk kwamen we ruim op tijd aan om vervolgens ruim een uur voor een dichte sporthal te staan. De wedstrijd stond gepland om 12:30 uur maar we konden pas om 12:15 uur de sporthal betreden. We kregen 15 minuten warmlooptijd, gezien de kou niet de meest ideale situatie. Al met al een niet erg positieve start om het maar even zo te zeggen.

Dit alles was terug te zien in de wedstrijd. We startten redelijk met een 9-3 run de eerste paar minuten, maar na een minuut of drie zakte alles weg. We gingen slordig spelen en maakten enorm veel turnovers waardoor Donar weer terug kon komen. Donar speelde net als ons erg slordig waardoor het eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op ging. Met name onze aanval was bij vlagen niet om aan te zien. Dit is terug te zien in de einduitslag. Kwartstand 12-13 in het voordeel van Leiden.

In het tweede kwart ging het lange tijd gelijk op. Het beeld was eigenlijk identiek aan het eerste kwart. Slordig pasen, makkelijke ballen missen en (het meest frustrerende) het missen van vrije worpen. Met name dit laatste heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we de wedstrijd hebben verloren. Vlak voor rust kwam Donar een aantal keren door met een driepunter waardoor we met 5 punten achterstand de rust in gingen. Kwartstand 18-12.

Het derde kwart was exact hetzelfde beeld qua aanvallen. Een lichtpuntje was wel dat er meer energie aanwezig was en er werd hard gewerkt. Met name de verdediging zag er iets beter uit. Onze aanval liep nog steeds stroef. Desondanks namen we een klein voorsprongetje maar lukte het niet om echt los te komen waardoor het een spannend slot zou worden. Kwartstand 14-8 in het voordeel van ZZ Leiden.

Het vierde kwart ging gelijk op, beide ploegen deden wat ze konden maar dit was zo’n dag waarop beide teams gewoon weg niet hun dag hadden. Het was letterlijk stuivertje wisselen 1 punt voor, 1 punt achter totdat in de laatste minuut van de wedstrijd de scheidsrechter een fout floot tijdens een aanvallende rebound van ons. Tijmen en een speler van Donar vochten om de bal waarop de scheidsrechter besloot voor een fout te fluiten tegen Tijmen. Beiden hadden de bal vast dus dit had een jumpbal moeten zijn.
Helaas werd het balbezit voor Donar met nog 18 seconden te spelen en een 50-50 gelijke stand. De jonge guard van Donar besloot het heft in eigen handen te nemen en wachtte tot 8 seconden voor tijd om een schot te lossen dat vervolgens raak ging. Er waren nog 6 seconden over met balbezit op de middellijn maar helaas konden we dit niet meer goed maken. Kwartstand 14-11 in het voordeel van Donar. Eindstand 52-50.

Terecht of niet terecht we hebben dit verlies volledig aan onszelf te wijten. We schieten 10 uit 36 vrije worpen en 2 uit 15 driepunters raak. Met deze cijfers mag en kan je gewoonweg geen wedstrijd winnen. Dit in combinatie met schotselectie heeft voor het verlies gezorgd. Het is een zure appel, zeker omdat onze concurrenten wel gewonnen hebben. Hierdoor maken we het onszelf erg moeilijk om de final four te halen. We zullen echt uit een ander vaatje moeten tappen willen we de final four halen en echt mee kunnen doen om het kampioenschap.

Topscorers: Lucas 14pt, Bart 14pt

Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie