Soba Antwerpen – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! In de allereerste wedstrijd van de nieuwe MU14-1 gingen de mannen meteen voor internationaal succes: op uitnodiging van Soba Antwerpen (BE) mochten we bij hen een wedstrijd komen spelen. Zodoende stonden 8 Leidse mannen zondagochtend al om 10 uur in de Antwerpse sporthal om de strijd aan te binden met de Belgische club.

WhatsApp Image 2017-08-27 at 15.44.04

 

In het eerste part werd duidelijk dat de mannen nog erg aan elkaar moeten wennen. Veel individuele acties naar de basket in plaats van een uitgespeelde aanval, maar goed: de ballen gingen er wel vaak in. Michael opende de score voor ons en daarna was het de beurt aan Itai met drie scores op rij. Ook Boris liet meteen merken er zin in te hebben en mocht na een mooie actie nog voor een extra punt achter de vrije worplijn plaatsnemen. Langzamerhand liepen we een beetje uit, maar telkens lieten we toch weer op verdedigend vlak een aantal steken vallen. Het resultaat: 20-28 na tien minuten in het voordeel van de mannen.

Het tweede kwart bleef het lastig om verdedigend orde op zaken te stellen. Te makkelijk kon de Antwerpse ploeg dicht bij de basket komen en tevens werden er regelmatig open schoten weggegeven. Gelukkig vielen we aanvallend niet stil en kon Jochem na een jaar blessureleed ook weer op het veld zijn steentje bijdragen: 6 punten van hem dit part. Door een drietje in de buzzer konden we onze voorsprong nog wat extra vergroten: 37-52.

De tweede helft ging een stuk beter dan de eerste helft. Aanvallend werd de bal veel meer met elkaar gedeeld en konden we op die manier een stuk makkelijker scoren. De breaks volgden elkaar op en in een rap tempo liepen de mannen weg van Soba Antwerpen. Een loepzuiver drietje van Julian bracht het verschil bijna op 30 punten na drie kwarten: 55-83. In het laatste part was het team voor een groot deel door de energie heen, maar de tegenstander kon nauwelijks profiteren. Al snel kwam de 100-puntengrens in beeld en uiteindelijk was het Jochem die voor het honderdste punt mocht tekenen. Een leuke wedstrijd van de mannen, waarbij gedurende de wedstrijd al de nodige stappen zijn gezet. Eindstand: 80-104.

 

Scores: Itai 27, Boris 24, Julian 18, Michael 14, Jochem 13, Bastiaan 5 en Oualid 3

 

WhatsApp Image 2017-08-27 at 10.04.38

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie