Solide overwinning van Zorg en Zekerheid U21 op UBall

21Zorg en Zekerheid U21 trad zondagmiddag, na een week krokusvakantie, aan tegen UBall in Utrecht. Op papier een niet al te moeilijke wedstrijd tegen de nummer 11 van de competitie. Het werd echter toch nog een spannende pot doordat UBall er stevig in ging. Leiden bleef tot het einde echter beheerst en gecontroleerd spelen en stelde de winst veilig: 83-72.

De jarige Twan Polman is deze wedstrijd captain, omdat de vaste captain Lucas Kruithof geblesseerd langs de kant zit. Onder aanvoering van Twan doet Leiden niet onder voor Utrecht. Beide teams hebben aan het begin van de wedstrijd nog wat moeite om de basket te vinden. Halverwege begint Leiden los te komen via enkele snelle scores: 13-11. Daarna valt het stil en kan UBall een voorsprong nemen. Via een verre driepunter in de laatste seconde wordt het 24-18.

In het tweede kwart schiet Leiden uit de startblokken. Veelvuldig staat het vizier voor de lange afstandsbommetjes op scherp (Zorg en Zekerheid komt tot 50% driepunters) en na 30-27 halverwege het kwart wordt het 43-37 bij rust.

De tweede helft wordt de wedstrijd steviger. De Leidenaars blijven rustig hun spelletje spelen en winnen het derde kwart met 20-18, waardoor ze acht punten voor staan: 63-55. Het is echter nog geen gelopen koers want UBall blijft aandringen.

Het laatste kwart wordt gekenmerkt door enkele onverklaarbare calls van de heren in het oranje. Gelukkig laat Leiden zich niet van de wijs brengen. De voorsprong blijft steeds rond de tien  punten. Eindstand van deze wedstrijd is 83-72. Topscorer aan Leidse zijde is Bart van Rixtel met 23 punten. Leiden doet dit weekend goede zaken en staat nu op een gedeelde vierde plaats. Er zijn echter nog veel kapers op de kust voor de play off plekken. Donar en Apollo staan op plek één en twee, maar daaronder hebben nog zes ploegen uitzicht op de play offs.

Coach Robert van Osnabrugge: “In het eerste kwart stond onze verdediging niet goed, waardoor UBall tot te veel maar ook te makkelijke scores kon komen.  In het tweede kwart konden we wel de stops maken en hebben wij ook aanvallend prima basketball gespeeld. Wij kwamen tot een aantal mooie scores na prachtig uitgespeelde aanvallen. De tweede helft hebben wij geprobeerd om te blijven basketballen. Dit was zeer moeilijk doordat de tegenstander in de bucket heel veel mocht doen zonder dat dit bestraft werd. Ik moet een groot compliment maken aan mijn spelers, omdat zij rustig zijn gebleven en zich niet te veel hebben laten beïnvloeden.”

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie