Streetball Masters Leiden 2016

Zaterdagochtend 11 juni stonden een aantal mannen klaar om samen met medewerkers van de NBB de velden op te bouwen. In rap tempo waren de velden gelegd en in principe lag alles er speelklaar bij. Eén klein probleem bleef over: de regen. Hierdoor was het onmogelijk om op de gladde velden te spelen. Gelukkig was Marja van Tilburg in de buurt, die kon regelen dat er in de 5 Meihal gespeeld kon worden. Hulde aan Marja, zonder wie er wellicht niet eens gebasketbald kon worden vandaag. Ontzettend veel dank!

 

                       

 

Alles en iedereen verplaatste zich richting de hal, waar snel alles werd klaargemaakt om te kunnen spelen. De hal werd omgebouwd tot 6 halve velden en om half 1 (anderhalf uur later dan gepland) konden de eerste wedstrijden eindelijk beginnen. Vanaf de eerste ronde was duidelijk dat iedereen zin had om te starten en de energie spatte er vanaf. Er werd gestreden voor de eerste plek in zeven verschillende categorieën. De winnaars van iedere categorie plaatste zich voor de finaleronde in Amsterdam en kregen tevens een kaart voor een wedstrijd van ZZ Leiden.

    

 

De dag verliep voorspoedig en rond drie uur was de opgelopen achterstand ingehaald. Er kon begonnen worden aan de knock-out rondes en op de velden werd er nog steeds bikkelhard gewerkt. Tussendoor was er ook nog ‘even’ een dunkcontest, waarbij de winnaar het presteerde om over 4 spelers heen te dunken. De dag vervolgde en de finales kwamen dichterbij. Ondertussen waren een aantal toppers alweer bezig om de (helaas niet gebruikte) velden op het Bevrijdingsplein op te ruimen. Dank voor hun inzet!

 

Binnen braken de finales aan en er was zowel bij de U12 als bij de Elite categorie een overtime nodig om de winnaar aan te wijzen. De organisatie feliciteert de volgende winnaars:

 

Elite: Binnenland Ballers

Vrouwen 23+: EnergIce Open Run

Mannen U23: Baco Arie’s

Jongens U18: Pims Four

Meisjes U15/U18: Open Run On Fleek

Mix U12: Streetball Warriors

Rolstoel: M.I.R.S.

 

Tot slot nog een dik verdiend dankwoord aan de familie Spetter voor het opruimen van de zaal en tevens aan Tjeerd Scheffer, die namens Topsport Leiden een belangrijke bijdrage leverde aan de organisatie van dit evenement. 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht, Toernooi, Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.