Succesvol weekend voor MU14-1

U14 Logo

Het laatste weekend van de voorbereiding voor de competitie was een zeer druk weekend voor de mannen. Zaterdag stond de hele dag in het teken van een toernooi in Düsseldorf, terwijl zondagmiddag alweer een oefenwedstrijd tegen BV Groningen op het programma stond.

IMG_3642Eerst dus het toernooi in Düsseldorf, waar 5 wedstrijden gespeeld zouden worden van 2 keer tien minuten (doorlopende tijd). Om 7 uur ’s ochtends werden de mannen al verwacht bij onze thuisbasis Houtkwartier, om vanaf daar richting Duitsland te vertrekken. Na een snelle rit kon om half 11 de strijd aan worden gegaan met de eerste tegenstander: Rhöndorfer TV. Het werd een beetje een rommelige wedstrijd, waarbij er vooral veel individuele acties naar de basket werden gemaakt en weinig uitgespeelde aanvallen. De ballen gingen er vaak wel gewoon in, waardoor we gestaag wegliepen bij de tegenstander.

De tweede tegenstander had zich vlak voor het toernooi afgemeld, maar gelukkig had een team uit een andere poule, BBV Köln-Nordwest, zin om een extra wedstrijd te spelen. Al snel bleek dat we deze wedstrijd ook winnend zouden afsluiten. De mannen speelden al wat georganiseerder dan de eerste wedstrijd en hielden het tempo hoog. Met ongeveer 30 punten verschil wonnen we deze wedstrijd. De laatste poulewedstrijd was tegen SC Bayer Uerdingen. Ook dit team bleek geen probleem te zijn voor de mannen. Vanaf de eerste minuut werd er een voorsprong gepakt en deze is nooit meer weggegeven. Resultaat: eerste in de poule en dus door naar de halve finale.

 

In de halve finale stonden de mannen tegenover Rheinstars Köln. Dit team was eerste geworden in een poule met onder andere New Heroes, dat we dit seizoen ook in onze competitie tegen zullen komen. De wedstrijd was eigenlijk al snel onder controle, gezien de 13-2 stand vlak voor rust. Door een aantal vrije worpen kwam de tegenstander nog aan wat punten, maar dat vormde geen bedreiging voor de overwinning en plaatsing voor de finale.

Dan de finale. Tegenstander in deze eindstrijd was BBLZ Gießen, die meteen tekenden voor de eerste score van de wedstrijd. Aan de andere kant was het Itai die meteen gelijk maakte. De eerste minuten waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd, maar toen de machine bij Leiden eenmaal begon te lopen, kon er snel een voorsprong worden gepakt. Halverwege stond er een verschil van tien punten op het bord en in de tweede helft is de winst niet in gevaar geweest. Met een 17-37 eindstand wonnen de mannen deze wedstrijd en kon de trofee in ontvangst worden genomen.

 

21430480_1551056134952072_4377174192971358285_n                 IMG_3641

 

De volgende dag konden de mannen dus weer meteen aan de bak voor een oefenwedstrijd tegen BV Groningen. Een sterk begin met veel scores van Itai en Filippos zorgde na twee minuten al voor een 12-0 voorsprong. Met snelle en goede combinaties kon de weg naar de basket vaak worden gevonden. Fast-breaks en sterk uitgevoerde aanvallen wisselden elkaar af. Via 29-11 na het eerste kwart stond het bij het rustsignaal al 47-16.

In de tweede helft gingen de mannen door met het goede spel. Verdedigend zag het er ook allemaal steeds beter uit, waardoor er af en toe vanuit een steal snelle aanvallen gespeeld konden worden. Uiteindelijk stopte de teller vlak voor de 100, maar de laatste wedstrijd in de voorbereiding werd in ieder geval ook in winst omgezet: 97-42. Na deze laatste wedstrijd in de voorbereiding begint volgende week de competitie dan toch (eindelijk) echt. Eerste tegenstander: New Heroes Den Bosch.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie