TBG Dragons – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Voor de laatste competitiewedstrijd van MU14-1 moest het team afreizen naar Wijchen. De tegenstander aldaar was TBG Dragons, de huidige nummer acht van de competitie. Voor de mannen was het de laatste test-case voordat de play-offs de komende weken losbarsten.

Het eerste kwart in Wijchen hielden de mannen de verdediging potdicht. Aan de andere kant liep via snelle breaks en prima aanvallen het puntentotaal snel op. Bastiaan en Itai konden de bal makkelijk door de ring krijgen en anders stond Boris op de goede plek om de aanval alsnog te voltooien. Dragons kreeg dit kwart wel een aantal prima kansen, maar desondanks waren de mannen in staat om de ploeg uit Wijchen op nul punten te houden dit kwart: 0-32 na tien minuten spelen.

In het tweede part lieten de mannen iets meer toe: Dragons kwam wat vaker in de buurt van onze basket en wist zodoende regelmatig te scoren. Desondanks gooide Morris zichzelf regelmatig in de strijd en kon de tegenstander twee keer de bal ontfutselen. Ook Evaggelos kon een aantal steals pakken en wist daarnaast een vrije worp raak te gooien. Verder bleef het aanvallend prima lopen en wisten de mannen hun score van het eerste kwart te verdubbelen: het rustsignaal klonk bij een stand van 10-64.

Na de rust gingen de mannen rustig verder met scoren. Julian liep goed op de break en wist meerdere kansen te verzilveren. Filippos pakte een aantal steals achter elkaar en bediende zijn teamgenoten op maat. Als er een bal te pakken was, dan was de energiek spelende Oualid altijd wel in de buurt om te zorgen dat de bal in Leidse handen kwam. Af en toe viel er wel een gaatje in de verdediging, maar dit werd aanvallend volledig goed gemaakt en met grote vaart kwam de grens van de honderd punten weer in beeld. Max schoot een ver schot raak en Jochem knalde een aantal vrije worpen in de basket. Met scores van Emir en Michael in de laatste minuut waren de honderd punten bijna gehaald: 21-99 aan het eind van dit kwart.

De laatste tien minuten van dit reguliere seizoen begonnen met een score van Emir, die daarmee het puntentotaal deze wedstrijd boven de honderd punten bracht: in 20 van de 22 wedstrijden is daarmee meer dan honderd punten gescoord! Vervolgens liep de score nog verder op: Bastiaan gooide zes punten achter elkaar raak en Boris kon de nodige terugkaatsers weer succesvol verwerken. Al met al werd deze laatste competitiewedstrijd gewonnen met 34-138 en kunnen de mannen met een ongeslagen status beginnen aan het laatste deel van dit seizoen: de Final Four.

Scores: Boris 43 (17 rebounds), Itai 22 (13 rebounds), Bastiaan 17, Julian 12, Jochem 11, Filippos 10 (12 steals, 10 assists), Max 8, Oualid 6, Emir 4, Michael 4 en Evaggelos 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie