TBG Dragons – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Afgelopen zondag moesten de mannen voor hun een-na-laatste wedstrijd voor de winterstop afreizen naar Wijchen. Daar was TBG Dragons de tegenstander. Deze ploeg is onderin aan het ploeteren om degradatie te voorkomen, waardoor de mannen dus rekening moesten houden met een gemotiveerde opponent.

Desondanks werd er niet heel scherp aan de wedstrijd begonnen. De ploeg uit Wijchen scoorde de eerste punten van de wedstrijd en na wat gemiste pogingen deed Malik dat op aangeven van Steijn voor ons aan de andere kant. Vervolgens was het Steijn zelf die met een score voor onze eerste voorsprong in de wedstrijd zorgde. Met een vrije worp van Oualid en een score van Kyan na een sterke aanvallende rebound van Malik liepen de mannen een klein beetje weg. Er werd nog wel veel gemist en de Dragons konden af en toe wel erg makkelijk door de verdediging heen komen. Zo kon er toch niet echt afstand genomen worden na het eerste kwart: 15-19.

Het tweede part ging de machine wat beter draaien. Er werd minder ruimte weggegeven in de verdediging en aanvallend vielen de balletjes nu wel. Loek wist het netje te vinden en Oualid pakte een aantal steals achter elkaar. De omschakeling was nu ook beter verzorgd, waardoor er regelmatig vrije lay-ups gecreëerd werden. Kyan en Jesse waren erg actief in de rebound en zorgden voor meerdere tweede kansen. Luuk deelde een mooie assist uit op Oualid en Jesse voegde met wat vrije worpen nog wat punten toe aan het totaal. Een driepunter van de koud in het veld gekomen Emir bepaalde de ruststand op 29-56.

Na de rust bleven de mannen gedisciplineerd en scherp spelen. Finn kreeg de smaak te pakken: hij scoorde binnen korte tijd snel wat puntjes en bovendien ging hij zich ook goed met de rebound bemoeien. Dit voorbeeld werd gevolgd door Skip, die ook vaak onder de basket te vinden was na een schotpoging. Op die manier werden gemiste balletjes toch vaak nog omgezet in een score. Het derde kwart werd afgesloten met een mooi uitgespeelde fast break, die ingezet werd door Kyan, waarna de bal via een splijtende pass van Diek terecht kwam bij Loek. Die faalde niet en wipte de Leidse ploeg net over de tachtig punten na dertig minuten: 50-81.

Het laatste kwart waren de mannen in staat om met een goede dosis energie te blijven spelen. Snelle omschakelingen volgden elkaar op en bovendien kon met regelmaat nog een bonus vrije worp worden genomen. Zodoende kwam in rap tempo de honderdpuntengrens weer in beeld, die met een score van Luuk ook al vroeg in het kwart bereikt werd. Jesse rondde een aantal maal nog goed af en Skip pakte ook nog wat puntjes mee. Caspar wist eerst nog een vrije worp te scoren en uiteindelijk had hij met een lekkere score het slotwoord: 55-110. Opnieuw een overwinning voor de mannen, die volgende week in de laatste wedstrijd voor de winterstop nummer drie Apollo op bezoek krijgen in Houtkwartier.

Scores: Malik 29, Oualid 26 (13 rebounds), Kyan 12 (16 rebounds), Skip 8, Jesse 7, Finn 6, Emir 5, Loek 5, Steijn 5, Caspar 3, Diek 2 en Luuk 2

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie