Toernooiweekend MU14-1

U14 Logo

Het nieuwe MU14-1 team is al geruime tijd hard aan de weg aan het timmeren. Dat resulteerde een aantal weken geleden in het winnen van een toernooi in Barendrecht, waarna de mannen afgelopen weekend hun weg vervolgden op twee verschillende toernooien. Zaterdag werd het Heiner Büssing Jugendturnier in Düsseldorf aangedaan en zondag was het team aanwezig op het Voorbereidingstoernooi in Lelystad.

IMG_4635

Op zaterdag verzamelden de mannen om half acht bij het Houtkwartier om vanaf daar koers te zetten richting Duitsland. Om half twaalf werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen TSVE Bielefeld Dolphins. Met een sterke verdediging werd het deze tegenstander moeilijk gemaakt om te scoren. Aanvallend waren de mannen nog een beetje zoekende, maar door een aantal snelle omschakelingen werd deze wedstrijd uiteindelijk overtuigend met 20-5 gewonnen. De tweede ontmoeting op dit toernooi was met Rasta Vechta. De mannen kwamen snel op stoom en liepen meteen gestaag weg van deze Duitse ploeg. Met een 51-17 overwinning werd de halve bereikt. De tegenstander in deze halve finale was TK Hannover. Na een moeizame start namen de mannen het heft in handen en werd een voorsprong gepakt van tien punten. De Duitsers gaven echter niet op en kwamen puntje voor puntje dichterbij. Na een spannende slotfase hielden de mannen de voorsprong uiteindelijk nipt vast en plaatsten zich met een 25-24 overwinning voor de finale. Het fysiek sterke Paderborn Baskets was daarin de tegenstander. In het begin leek het een duidelijke nederlaag te worden, aangezien na enkele minuten een terechte 7-0 voorsprong voor de Duitsers op het bord stond. Nadat even de koppen bij elkaar waren gestoken, waren de mannen in staat om hun rug te rechten. Bij rust waren de mannen al op gelijke hoogte gekomen (23-23), maar na de pauze werd er nog een tandje bijgeschakeld. Via snelle aanvallen en door sterk verdedigend werk kon er een voorsprong gepakt worden die niet meer uit handen werd gegeven. Met een 36-30 overwinning wonnen de mannen, na de winst in 2017, ook dit jaar dit goed georganiseerde toernooi in Düsseldorf.

IMG_4634

Een korte nacht volgde, want de volgende ochtend werd er al om kwart over zeven verzameld bij Houtkwartier. In Lelystad speelden de mannen hun eerste wedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Het kleine aantal slaapuurtjes was zichtbaar, maar desondanks kon er toch nog steeds met de nodige energie gespeeld worden. Krachtige acties naar de basket zorgden voor een aantal scores achter elkaar en zodoende werd deze wedstrijd met 21-11 gewonnen. De tweede wedstrijd van deze zondag werd er gespeeld tegen Rotterdam Basketbal. Een stroeve start (10-1 achter) werd gevolgd door een sterke inhaalrace. De mannen vochten zich namelijk terug en kwamen zelfs een puntje voor, maar uiteindelijk was het Rotterdam dat nipt (18-19) aan het langste eind trok. De laatste twee wedstrijden van dit weekend waren tegen BV Noordkop uit Den Helder (44-4) en Woodpeckers uit Houten (57-3) en resulteerden beide in een ruime overwinning. Door de kleine nederlaag van Rotterdam tegen Apollo mochten de mannen zich ondanks het verlies tegen Rotterdam toch kronen tot winnaar van dit toernooi. Een succesvol weekend dus voor de mannen, die volgende week de competitie beginnen met een wedstrijd tegen UBALL in Utrecht.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie