Tweemaal verlies, maar de Rollers vechten door

Afgelopen zaterdag verzamelden wij ons weer bij het Houtkwartier. Op tijd gingen wij op weg om in Amsterdam de tweede toernooidag van de competitie te spelen. Van te voren wisten wij al dat dit een moeilijke ronde zou worden. Dit werd nog eens verergerd omdat 1 van onze spelers noodgedwongen op het laatste moment moest afzeggen. Gelukkig was Roland bereid om met ons mee te gaan waardoor we toch twee wissels hadden.

Aangekomen in Amsterdam moest er eerst de formaliteit van het tafelen worden ondernomen. Hoewel het niet door iedereen leuk wordt gevonden om een jury- of fluittaak te vervullen, moet je je bedenken dat, omdat jij daarmee zorgt voor de tafel of scheidsrechter van de ene wedstrijd, de andere teams ervoor zorgen dat jouw wedstrijd door kan gaan. Het hoort er gewoon bij.

Daarna mochten we aantreden tegen SC Devedo, een jong maar sterk team. Het eerste kwart wisten wij een 8-0 run te maken. Daarna zette Devedo echter hun ervaren spelers op het veld, en zetten zij een stevige full-court press op waar wij geen antwoord op hadden. Dus waren wij halverwege het tweede kwart de voorsprong weer kwijt. Gedurende de wedstrijd bouwde Devedo langzaam de voorsprong uit. We bleven moeite houden met de full-court press. Er werd te weinig gescreend, en ook de transities gingen niet snel genoeg. Daarnaast moeten we mijns inziens niet vanuit vaste mensen werken die over de middenlijn gaan, maar kijken wie er het dichtste bij deze lijn staat, en deze personen moeten zo snel mogelijk op de aanvalshelft gaan staan. Met onze inzet en vechtlust was daarentegen niks mis. vandaar dat we eervol verloren met een eindstand van 34-44.

Scores:

2017-10-28-RS-1-Devedo

Na een fluitbeurt van Paul (voor het eerst in de A! Goed gedaan!) was het tijd om tegen Only Friends te spelen. Wij moesten het helaas zonder Martin stellen, die halverwege de vorige wedstrijd weg moest wegens familieverplichtingen. Op de eerste toernooidag had Only Friends een zwak team, maar nu was dit bepaald niet het geval. Daarnaast was deze wedstrijd speciaal omdat Arie bij Only Friends speelde, en zijn broer Gert bij ons. Het was dus een echte broedertwi(s)(g)t!

Only Friends was van het begin af aan een behoorlijk maatje te groot voor ons. Pas in de 8e minuut wist Richard voor het eerst te scoren. Only Friends verdedigde ons door ons in een lijn ter hoogte van de vrije worplijn op te vangen. Wij hadden de grootste moeite deze linie te doorbreken. Dit bleek ook uit de scores. Gemiddeld scoorden wij 4,5 punten per kwart en Only Friends iets meer dan 23. Toen zij ook nog een full-court press opzetten, kwamen wij vaak ook niet eens van onze helft af.

Uiteindelijk won Only Friends met 93-18. Ook hier waren we in de transitie niet snel genoeg. Daarnaast hadden we denk ik beter de linieverdediging kunnen doorbreken als de spelers die het dichtst bij de middenlijn waren geweest doorgereden waren naar de achterlijn. Mocht er dan een press komen dan kunnen deze spelers terug zakken naar de middenlijn. Daarnaast moeten we in het koppetje krijgen dat als je je bal af passed, je daarmee niet klaar bent. Ook dan moet je doorvechten!

Toch was de inzet niet verkeerd, en we deden wat we konden, begeleid door John en Esmee die zich als teambegeleiding hadden opgeworpen. Dank daarvoor!

Scores:

2017-10-28-OnlyFriends-RS-1

Toch gingen we niet ontevreden naar huis. Ja, er zijn een hoop dingen om aan te werken, maar we leren elke wedstrijd weer nieuwe dingen. De inzet blijft bovendien goed, en is het een mooie vorm van Anger Management Therapy 🙂

Verslag: Ewout Pool

Over Martin Hooymans

Basketball speelt een grote rol in mijn leven.
Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie