U16-3: geen eerste, maar wel kampioen !

Doordat de enige ploeg, waarvan werd verloren, met verlies van rechten speelde en dus geen kampioen kon worden, had U16-3 de titel al op zak, toen zondag ‘die ploeg’, Jump IJsselstein, naar Houtkwartier kwam. Doordat IJsselstein had verloren van de naamgenoot Jump Noordwijkerhout, ging het duel rechtstreeks om de eerste plaats.

Gezien het wat schlemielige verlies in IJsselstein waren er zeker kansen voor BS Leiden. Tevoren was bekend dat de tegenstander het vooral van één speler moest hebb16-3en: Luka Mijailovic, een jongen met Servische roots, die op basis van zijn mogelijkheden op een hoger plan zou kunnen/moeten spelen, maar dat niet vindt in zijn eigen dorp.

BS Leiden kreeg kansen, toen het er even in slaagde Mijailovic (laat zijn coach hem eens het boek ‘Alleen op de Wereld’ cadeau doen…) af te stoppen. Maar dat lukte het grootste deel van de wedstrijd niet. Hij zou 44 punten maken, meer dan de helft van het teamtotaal Leiden moest daardoor ook in dit duel het hoofd buigen: 64-81 uiteindelijk, omdat in de slotfase de lucht uit de banden ontsnapte, toen vast stond, dat een overwinning er niet in zat.

Maar…alle andere wedstrijden werden gewonnen en dus is het kampioenschap ook wel weer terecht. Dat werd dan ook gevierd met een heuse beker, medailles en taart.

We bedanken de ouders, die zorgden voor het vervoer en jurytaken deden. De interim-coaches Paul en Gert-Jan en de trainers Jordi en Rik

Op de foto v.l.n.r.: coach Jan, Brandon, Thijs, Emiel, Bart, Rens, Paul, Milan, Jurren en Daniël. Bij de laatste wedstrijd ontbraken Matthijs en Tsvetan.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie