U16 wint leerzaam en nuttig toernooi in Wijchen

Op het Firestarter Tournament in Wijchen heeft het U16 team van ZZ Leiden goede stappen gemaakt voor aanvang van de competitiestart.

Dit seizoen bestaat U16 uit Yannick, Coen, Liam, Vincent, Koen, Milo (allen overgebleven van het U16 team van vorig seizoen), Filippos, Boris, Bastiaan (doorgestroomd vanuit de U14), Luka (vanuit U16-2) en Faris (overgekomen vanuit CobraNova). Het team wordt aangevuld met bankspelers uit U16-2. Dit zijn Julian, Max en Vagellis.

Het beloofde een drukke en zware dag te worden met maar liefst acht wedstrijden! In de poulefase van het toernooi kon het team direct aan de bak. Er werd gewonnen van New Heroes Den Bosch (20-7) en Donar Groningen (12-8), maar verloor van Tripple Threat (12-24) en Binnenland (15-17). Deze laatst wedstrijd hebben we helaas niet kunnen uitspelen. Bij Milo schoot zijn knieschuif namelijk tijdens deze wedstrijd uit de kom, nadat hij deze zo’n tien maanden geleden had gebroken. Nadat er foto’s zijn gemaakt in het ziekenhuis blijkt er dit keer gelukkig niks beschadigd te zijn. We wensen Milo een spoedig herstel toe en hopen hem snel weer op het veld terug te zien.

Ondanks deze tegenslag moesten we door. De twee goede overwinningen in de poule zorgde er wel voor dat we naar de winnaarspoule mochten. Het team wilde graag het toernooi winnen voor de net uitgevallen Milo. In deze winnaarspoule werden BV Groningen (31-16), MBCA (27-12) en wederom New Heroes Den Bosch (27-14) overtuigend verslagen. Ter afsluiting werd in een enorm spannende wedstrijd wederom verloren van Binnenland (21-20).

Dit laatste resultaat had echter geen invloed meer op de eindrangschikking. En zo mocht ZZ Leiden U16 zich, na een lange dag vol hoogte- en dieptepunten, kronen tot kampioen van het toernooi! Deze titel werd, zoals het team dit graag wilde, opgedragen aan Milo.

“Dit was een hele nuttige dag in de stappen die wij als team moeten maken. Wat me vooral opviel was de aanwezige teamspirit. Hoe een team na het wegvallen van een teamgenoot met een zware blessure omgaat is hartstikke lastig op deze leeftijd. In eerste instantie was het team onwijs aangeslagen, maar ze krijgen het toch voor elkaar om als team door te gaan, zich te herpakken en zelfs gretiger dan daarvoor terug te knokken. Daarnaast heb ik gedurende het toernooi mooie dingen gezien. In de defence maken we enorme stappen en in de aanval gaan we steeds meer de goede opties lezen”, aldus coach Wouter Hoogeveen.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie