U18-1 wint eerste play-off wedstrijd van Apollo

U18 logo verslagIn een bomvol Houtkwartier wisten de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden U18 de eerste play-off wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een scherpe start van de Leidenaren en een ruime voorsprong van 20 punten werd het uiteindelijk toch nog een spannende wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen met 74-64 waardoor er een voorsprong van 10 punten is ontstaan voor de return komende zaterdag in Amsterdam.

Het eerste kwart begon scherp voor de Leidse formatie. Binnen enkele minuten stond er 11-1 op het scorebord. De Amsterdammers konden de basket moeilijk vinden mede door een goed verdedigend Zorg en Zekerheid Leiden. Daar stond tegenover dat de ploeg van coach Edwin Engelhart uitstekend stond te schieten. Een aantal mooie fast-breaks zorgden voor een hoog tempo in het eerste kwart. Nadat de eerste rookwolken waren opgetrokken stond er een stand op het bord van 22-11 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.
Het tweede kwart bracht nagenoeg hetzelfde beeld, een scherp verdedigend Zorg en Zekerheid Leiden maakte het de Amsterdammers moeilijk om te scoren. Door een groot aantal turnovers bij de Amsterdammers en goed uitgespeelde aanvallen wist Zorg en Zekerheid Leiden langzaam uit te lopen en een gat te slaan van 19 punten. Ruststand 43-24 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In de rust heb ik aangegeven dat we goed bezig zijn, de verdediging en rotaties staan goed waardoor het lastig is voor Apollo om tot scoren te komen. Afspraken worden goed nagekomen en dat is terug te zien in het veld. Wij kennen altijd een zwakke periode tijdens de wedstrijd en vaak is dit het tweede of derde kwart. Dit mag vandaag niet gebeuren: scherp blijven en de voorsprong zo groot mogelijk maken met het vooruitzicht op de return volgende week zaterdag. Doel is goed blijven verdedigen en zorgvuldig omgaan met balbezit. Blijf vechten voor elke bal en we winnen deze wedstrijd met een mooie voorsprong.

In het derde kwart werd er in de eerste minuten niet goed gespeeld. Apollo werd agressiever en scherper in het afronden. Langzaam kropen de Amsterdammers dichterbij. Waar de verdediging de eerste helft goed zat kwamen er nu gaten naar boven waar Apollo dankbaar gebruik van wist te maken. Na een kleine run van 6-0 door Apollo werd er een time out genomen door Zorg en Zekerheid Leiden. Dit deed de ploeg goed, de verdediging werd aangescherpt en aanvallend werden de juiste opties weer benut. Hierdoor bleef het verschil aanzienlijk en stond er na drie kwarten een stand van 60-47 op het bord in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden. Het vierde kwart werd een spannende. Apollo voelde dat ze echt gas moesten geven om het verschil zo klein mogelijk te maken. De Leidenaren hadden moeite met het felle spel van de Amsterdammers. Dit in combinatie met in de tweede helft een minder scherp fluitende arbitrage duo zorgde ervoor dat Apollo met agressief basketbal puntje voor puntje terug kon komen. Toch waren de Leidenaren bij de les en wisten de Amsterdammers op afstand te houden. In de laatste 5 seconden werd er nog een lay-up gemist waardoor de eindstand werd bepaald op 74-64 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Jeffrey 20pt, Kevin 14pt (10 rebounds), Troy 14pt

We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar gelukkig waren we bij de les. Het begin was sterk qua verdedigen en aanval maar je ziet na verloop van de wedstrijd toch wat vermoeidheid ontstaan waardoor het slordig wordt op bepaalde momenten. Daar komt bij dat je als coach weet dat het moeilijk is om dat niveau de hele wedstrijd te handhaven. Gelukkig hadden we een goede voorsprong opgebouwd en die is uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. We zullen in de return volgende week zaterdag echt alles in orde moeten hebben om het sterke Apollo te verslaan. Tijdens het reguliere seizoen zijn we aan elkaar gewaagd: uit verloren met 5 punten en thuis gewonnen met 5 punten en dus nu een marge van 10 punten. Of het genoeg is om de finale te halen weten we zaterdagmiddag. De wedstrijd begint om 16:00 uur in de  Apollohal. Kom ons supporten, we gaan alle steun nodig hebben! Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie