U18-1 komt net te kort in Weert

U18 logo verslagNa de uitstekende overwinning van afgelopen week tegen BV Noordkop was het deze week de beurt aan Basketball Academie Limburg (BAL). Enigszins gehavend vertrokken we richting Weert. Bart was toch erger geblesseerd als gedacht, een zware kneuzing in zijn kuit hield hem aan de kant. Ook Troy was niet fit nadat hij de hele week niet had getraind in verband met een polsblessure.

Het eerste kwart ging BAL scherp van start met name de grote mannen van BAL hadden het de eerste paar minuten voor het zeggen onder de basket. De Leidse mannen moesten er aan wennen dat het een zware avond zou worden inside, er moest met volle energie verdedigd worden en na een paar minuten werd daar gehoor aangegeven. Tijmen en Kasper hadden de opdracht gekregen de lange mannen te fronten en deden dat met succes. Desalniettemin konden de Leidenaren niet voorkomen dat de lange mannen van BAL af en toe toch goed doorkwamen. BAL had in het eerste kwart toch redelijk veel moeite met een goed aanvallend Leiden waardoor er maar een minimaal verschil op het scorebord kwam in het voordeel van BAL, kwartstand 21-16. In het tweede kwart ging het gelijk op, snelle breaks aan beide kanten zorgden voor een leuke en enerverende wedstrijd. Er werd aan beide kanten gevochten voor elke bal. Waar de lange mannen van BAL in de het eerste kwart makkelijk inside konden scoren was dit het tweede kwart een ander verhaal. Er werd uitstekend verdedigd maar BAL beschikt ook over prima forwards waardoor de driepunter toch goed door BAL gevonden werd. Ook Leiden wist prima door te komen met breaks en schoten. Het tweede kwart werd gelijkwaardig afgesloten 21-21, ruststand 42-37 in het voordeel van BAL.

In de kleedkamer heb ik de jongens een hart onder de riem gestoken door aan te geven dat we een uitstekende eerste helft hebben gespeeld. Ik gaf de jongens aan dat BAL bijna continu met hun starting-five moesten spelen en dat zijn jongens die met regelmaat ook bij de heren1 aantreden in de eredivisie. Dit is een compliment aan ons als team. Hou deze energie vast, blijf vechten voor elke bal en we maken echt een kans om hier punten te pakken. Met deze woorden in hun achterhoofd gingen de jongens het derde kwart in.

Het derde kwart zou op het scherpst van de snede gespeeld worden aan beide kanten. De scheidsrechters die tot dan uitstekend floten lieten veel toe waardoor er stevig verdedigd werd aan beide kanten. Het was lastig scoren voor zowel de Leidenaren als de Limburgers getuige de kwartstand 13-11 in het voordeel voor de Limburgers. Maar zoals ik altijd al zeg in het vierde kwart worden wedstrijden pas besloten en niets was minder waar. Het begin van het vierde kwart begonnen de Leidenaren furieus. Prima defence en mooie breaks zorgden ervoor dat de Leidenaren puntje voor puntje dichterbij kwamen. Je kon voelen dat de spanning om te snijden was. Met nog 3 minuten op de klok was de achterstand nog maar 3 punten en was het inderdaad een heuse thriller. Er werd heen en weer gescoord waardoor het verschil continu 3 punten bleef. Vervolgens gingen de Leidse mannen een press spelen waar een paar keer een steal uit voortvloeide. Rick wist een diepe driepunter te scoren waardoor de stand gelijk werd. Direct erna wist BAL ook een driepunter te scoren waardoor het verschil weer 3 punten was. Vanaf dat moment gingen de scheidsrechters een aantal malen ernstig de fout in door een loepzuivere goaltending gewoonweg niet te fluiten. Met 1:35 op de klok en 3 punten achter is dat cruciaal. Vervolgens de aanval erop pakt Tijmen een prachtige charge op de break van BAL en die werd gewoon weggewuifd door de beide arbiters. Tot overmaat van ramp missen de Leidenaren 2 keer onder het bord waardoor de break door BAL gelopen kon worden met nog 1 minuut te spelen. Na wederom een dubieuze call waarin Lucas zijn 5e fout aan zijn broek krijgt terwijl het een zuivere jumpbal moest zijn met balbezit voor Leiden was de wedstrijd voorbij. De Limburgers waren in de rebound heer en meester en daar zat vandaag het verschil. Kwartstand 20-20, eindstand 75-68 winst voor BAL.
Topscorers: Tijmen 27pt, Lucas 16pt en Rick 9pt.

Ik ben ongelofelijk trots op deze prestatie. BAL speelde met hun allersterkste opstelling waar wij twee van onze belangrijke spelers Bart (geblesseerd) en Troy (niet fit) moesten missen. We hebben als team geopereerd en daar wil ik echt mijn complimenten voor geven. Iedereen heeft alles gegeven en dit was het hoogst haalbare. Wat ik hieruit opgemaakt heb is dat wij, wanneer wij compleet en fit zijn, echt een goede kans maken om vriend en vijand te verrassen aan het eind van dit seizoen.

Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie