U18 verliest in eigen huis de eerste wedstrijd in de halve finale om het Nederlands kampioenschap

U18 logo verslagHet beloofde een spannende middag te worden in sporthal Houtkwartier. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. In de competitie verloor Leiden de uitwedstrijd met 13 punten maar wist de thuiswedstrijd te winnen met 17 punten verschil. In de beker waren het de Leidenaren die de Zwollenaren wisten te kloppen met 1 punt verschil. Dit is natuurlijk een recept voor een spannende wedstrijd.

Het eerste kwart begonnen de Zwollenaren vlijmscherp. Binnen luttele minuten waren er 3 snoeiharde dunks te bewonderen. De Leidenaren waren kennelijk niet gereed om tegen het fel spelende Zwolle te spelen. Bij de Leidenaren waren het toch weer de zenuwen die de kop op staken waardoor de concentratie en de focus gewoon niet aanwezig waren. Zwolle profiteerde dankbaar en voor je kon knipperen met je ogen stond er een 14-29 kwartstand op het bord. Afspraken werden niet nagekomen zowel in de verdediging als in de aanval. Aanvallend hadden de Leidenaren toch moeite om door te komen waar de Zwollenaren met scherp schoten vooral vanaf de driepuntslijn. Het tweede kwart werd er een stuk beter verdedigd. De Leidenaren waren duidelijk bekomen van het geweld in het eerste kwart. Aanvallend liep het een stukje beter maar wederom werden bepaalde afspraken niet gehanteerd. Te snel schieten, spelletjes niet goed lopen het zat allemaal qua details niet solide in elkaar. Bij Zwolle was er een grote rol weggelegd voor Jerom Oude Aarninkhof, hij was moeilijk te stoppen zowel vanaf de driepuntslijn als de drive was hij de dragende speler bij Zwolle. Het tweede kwart werd wederom gewonnen door de Zwollenaren waardoor het er niet goed uitzag voor de Leidenaren. Kwartstand 15-19 ruststand 29-48 in het voordeel van de Zwollenaren.

In de rust heb aangegeven dat ik niet kan begrijpen hoe wij de wedstrijd zijn begonnen. Zwolle was duidelijk klaar om te spelen en wij niet! De hele week alles goed doorgenomen, extra trainingen gehad om de puntjes op de i te krijgen en dan op deze manier een halve finale beginnen is gewoon not done!  We zijn zo ver gekomen omdat we als team sterk zijn en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sommige spelers waren gewoon onzichtbaar en dat kan en mag gewoon niet gebeuren. Willen we deze achterstand goed maken dan zullen we echt met ons hart moeten spelen en met volle energie! Iedereen moet een stapje harder gaan want dat is de enige manier om nog een kans te maken in de return volgende week. En zoals ik altijd meld wedstrijden worden gewonnen in het 4e kwart.

Het derde kwart werd spannend, het ging gelijk op maar Leiden keek nog steeds tegen een achterstand van 19 punten aan. Hardwerkend probeerden de Leidenaren het gat te dichten maar de Zwollenaren waren niet van plan de voorsprong uit handen te geven. Telkens als we een mooie score maakten of een driepunter raak schoten kwam het antwoord meteen van Zwolle. Dit kwart werd gelijk gespeeld, kwartstand 18-18, tussenstand 47-66 in het voordeel van Landstede. Toen kwam het befaamde 4e kwart. De Leidenaren gingen scherp van start, een press zorgde voor druk op aanval van de Zwollenaren. Leiden kon hierdoor puntje voor puntje terugkomen. Een aantal goede steals en een paar snelle scores zorgden voor een herleving bij de Leidenaren. Het geloof in een goede afloop kwam terug en er werd uitstekend verdedigd met veel energie. De Leidenaren wisten terug te komen tot op 6 punten met nog een kleine 2 minuten te spelen. Wetende dat de halve finales over twee wedstrijden worden gespeeld bracht dat de Leidenaren vol gas doorgingen. De Zwollenaren hadden geen antwoord op de fel verdedigende Leidenaren waardoor het 40 seconden voor tijd nog maar 3 punten verschil was in het voordeel van de Zwollenaren. Er werd een aanval opgezet door de Zwollenaren om zoveel mogelijk tijd te gebruiken. Met nog 14 seconden op de klok was het uitgerekend Jerom die nog een driepunter liet aantekenen waardoor het verschil weer 6 punten werd. De laatste aanval van Leiden leverde geen score meer op waardoor de eindstand werd bepaald op 73-79 in het voordeel van de Zwollenaren.
Topscorers : Lucas 20pt, Tijmen 11pt en Nezar 10pt

Ik ben wederom zeer tevreden over hoe wij ons teruggevochten hebben in deze wedstrijd. In het 4e kwart hebben wij laten zien hoe wij als team kunnen spelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nog steeds een hele goede kans bestaat dat wij de finale kunnen halen om het Nederlands kampioenschap. Het zal niet makkelijk worden maar alles is nog mogelijk. Er moet echter in Zwolle met 7 punten verschil gewonnen worden anders is het voorbij! De les die we hopelijk uit deze wedstrijd hebben meegenomen is dat je 4x 10 minuten moet knokken en alles moet geven en niet 3x 10 minuten. Het eerste kwart heeft ons de wedstrijd gekost omdat we niet goed genoeg begonnen aan de wedstrijd. Hopelijk zijn we zondag vanaf de start scherp en winnen we met genoeg punten om te mogen spelen in de finale!
Zondag 14:00 uur in Zwolle, kom ons in Zwolle steunen want we zullen het nodig hebben.

Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie