U18 wint bekerfinale !

AAA 18-1 Beker De jongens van Zorg en Zekerheid Leiden U18 hebben in een spannende wedstrijd Basketball Academie Limburg (BAL) verslagen! (75-70) De beker ging mee naar Leiden.

In het eerste kwart waren het de zenuwen die aan beide kanten voor een rommelig begin zorgden. Beide ploegen maakten veel turnovers en kwamen moeilijk tot scoren. Er werd strak verdedigd en om elke centimeter gestreden. Het duurde wel tergend lang bij Leiden voordat de eerste score op het bord stond. Pas laat in het eerste kwart, na ruim 5 minuten spelen, werd er door Lucas een vrije worp benut waardoor het 1-7 stond in het voordeel van BAL. Langzaam maar zeker werd er zuiniger gespeeld en begon de aanval iets beter te lopen, het eerste kwart werd afgesloten met 11-17 in het voordeel van BAL.

In het tweede kwart werd er steeds zorgvuldiger gespeeld door de Leidenaren. De lange mannen van BAL werden uitstekend verdedigd door Bart, Kasper, Tijmen, Lucas, en Troy. Hierdoor kon BAL inside niet goed tot scoren komen. Het waren dan ook de penetraties vanaf de top van onder andere Roel en Dimitri die zo nu en dan met speels gemak door de verdediging van de Leidenaren sneden, waardoor BAL toch telkens weer tot scoren te komen. Dit kon echter niet verhelpen dat Leiden dichterbij kwam. Door sterk spel van Lucas en Tijmen werd dit kwart gewonnen door de Leidenaren. Kwartstand 21-18 waardoor de ruststand 32-35 werd in het voordeel van BAL.

In de kleedkamer is onder andere besproken dat het probleem voor ons voornamelijk lag in de sterke 1 tegen 1 van de beide guards van BAL. Afspraak was om een stap terug te nemen op deze snelle jongens om op deze manier de penetratie beter te kunnen stoppen. Ik gaf aan dat dit de wedstrijden zijn waarvoor we zo hard trainen het hele jaar  en dat iedereen zichzelf leeg moet knokken. Ik zei dat ik geen 100% maar 110% van iedereen nodig had vandaag en door deze inzet wisten de jongens uiteindelijk deze wedstrijd te winnen.

Het derde kwart werd er wederom gevochten om elke bal. Voor de neutrale kijker was het prachtig om te zien hoe gewaagd deze twee teams aan elkaar zijn. Er werd strak verdedigd door beide teams en de scheidsrechters lieten tot op zekere hoogte redelijk fysiek spelen toe. In aanvallend opzicht werden hooking en de push wel gestraft waardoor BAL redelijk veel fouten kreeg te verwerken. Het scoreverloop liep bij beide teams stroef waardoor de score wat aan de lage kant was. Dit kwart werd wederom gewonnen door de Leidenaren die hierdoor op gelijke hoogte kwamen. Kwartstand 15-12, tussenstand 47-47.

Zoals ik het hele seizoen al zeg tegen de jongens wedstrijden worden gewonnen in het 4e kwart. En wederom zou het een super spannend einde worden waarna Leiden de winst mee naar huis zou nemen. Het vierde kwart werd er echt als team gespeeld door de mannen. De communicatie onderling werd goed verzorgd en hierdoor stond de verdediging bij vlagen uitstekend. Toch kon Leiden niet verhinderen dat BAL een aantal keren goed doorkwam met zowel de drive als het driepuntschot. Dat is ook niet te voorkomen als je tegen jongens speelt zoals Roel, Jacco, Yarick en Sander die ook voor het eerste team van BAL uitkomen. Het waren spannende slotminuten. Met nog 1 minuut en 30 seconden op de klok was het verschil 2 punten in het voordeel van de Leidenaren. Het ging over en weer qua scores en met nog 30 seconden op de klok was de stand 73-70 in het voordeel van Leiden met balbezit voor BAL. Na een paar seconden werd er een aanvallende fout gefloten waardoor Leiden balbezit kreeg. Met nog 25 seconden en balbezit zag het er goed uit. De bal werd uitgenomen op eigen helft en werd snel van Jona naar Jared gespeeld die vervolgens foutief werd afgestopt op de middellijn. Dus twee vrije worpen voor Jared. Eén vrije worp zou genoeg zijn om de beker te pakken want het verschil was 3 punten op dat moment. De eerste vrije worp ging raak en de tweede ging mis met nog 21 seconden op de klok. Tot ieders verbazing pakte Jared zijn eigen rebound maar gooide hem meteen in handen van BAL. BAL zoekt naar de driepunter en krijgt het voor elkaar om het schot te nemen maar mist. De rebound is voor Tijmen en er wordt meteen een fout op hem gemaakt met nog 3 seconden te spelen. Tijmen schiet één van de twee vrije worpen raak en Leiden wint, voor het eerst in de clubgeschiedenis, de nationale beker voor mannen U18.
Topscorers: Tijmen 20pt, Lucas 16pt, Bart 16pt, TroyScorebord bekerfinale 2 9pt (11 rebounds).

Ik ben zo ongelofelijk trots hoe wij dit hebben gerealiseerd. We werken keihard op training en proberen ons aan alle afspraken te houden die we maken. Vandaag hebben we als team een megaprestatie neergezet door op deze manier de beker te winnen. Mijn complimenten aan iedereen! Ik wil bij deze ook alle supporters bedanken voor de steun. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie