U18 wint belangrijk duel in Den Bosch

U18 logo verslag

Na een week pauze vanwege de NBB bekerfinales van afgelopen weekend moest ZZ Leiden deze week aantreden tegen New Heroes. Het beloofde een spannende pot te worden ondanks dat de Bosschenaren lager op de ranglijst staan namelijk 7e tegen de 3e plek voor Leiden. In het eerste duel werd er met 13 punten verschil gewonnen maar dat was in Leiden, in de Maaspoort zou dat niet zo makkelijk gaan. En niets was minder waar.

Het eerste kwart werd er direct aan beide kanten gestreden om elke bal. Bij de thuisploeg waren het Ids en Norbert die New Heroes goed in de wedstrijd hielden. Er werd om elke rebound gevochten en het kostte beide ploegen veel moeite om te scoren. Dit was ook terug te zien aan de stand. Na 10 minuten spelen was het slechts 14-11 voor de thuisploeg. In het tweede kwart werd er een kleine versnelling ingebracht bij de Leidenaren. Snel spel en een, over de gehele wedstrijd, sterk spelende Bart en Lucas zorgden voor wat ruimte. Halverwege het kwart zette de Leidenaren een klein sprintje in wat leidde tot een kleine voorsprong met rust. Kwartstand 19-25, ruststand 29-36 in het voordeel van de Leidenaren.

In de rust heb ik de jongens toegesproken en aangegeven wat er op het spel staat namelijk bij winst een zo goed als zekere plaatsing voor de Final Four. Dat wil zeggen dat er van de twee wedstrijden die er nog komen in elk geval 1 gewonnen moet worden. De enige manier om hier in te winnen is vechten met een leeuwenhart. elke battle proberen te winnen en het allerbelangrijkste: positief blijven.

Het derde kwart was nog niet begonnen of Leiden moest na 1 minuut al een time out nemen. Twee keer achter elkaar balverlies en twee scores van de Bosschenaren, dat was niet wat er was afgesproken. De Bosschenaren niet in hun spel laten komen was de opdracht want anders kan het een rare middag worden. Na de time out stond iedereen weer op scherp. Toch was het stuivertje wisselen als het gaat om scores. Na een sterke eerste helft werden Ids en Norbert beter verdedigd waardoor de aanval bij de Bosschenaren behoorlijk staakte. Bij de Leidenaren liep de aanval ook niet altijd op rolletjes waardoor het verschil klein bleef. Dit kwart werd gewonnen door Leiden met 17-20. In het 4e kwart zoals ik altijd zeg worden wedstrijden besloten en ook nu was dat niet anders. Leiden schakelde nog een tandje erbij in de verdediging maar ditzelfde gold ook voor de Bosschenaren met als gevolg een behoorlijk pittig 4e kwart. Beide scheidsrechters lieten veel toe waardoor er soms, naar mijn mening, iets te harde fouten werden gemaakt. Halverwege het kwart was het verschil opgelopen naar 12 punten maar de Bosschenaren wisten niet van opgeven. Via een aantal dure driepunters werd het nog even spannend. Maar uiteindelijk door toch als team te blijven spelen en de tijd zo goed mogelijk te benutten wisten de Leidenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit kwart werd gewonnen door Leiden met 16-18 waardoor de eindstand 66-74 werd in Leids voordeel.
Topscorers: Bart 18pt en Lucas 17pt (11rebounds)

Wederom een trotse coach want er is gestreden deze wedstrijd. New Heroes gaf zich niet zomaar gewonnen. We zijn als team blijven spelen en hebben een positieve houding weten vast te houden ook als het even wat minder ging. We hebben een hoop goede dingen gedaan en er zijn een paar dingen waar we deze week nog extra aandacht aan moeten geven. Overall een knappe overwinning op het toch altijd lastige New Heroes. Er volgen nog twee wedstrijden in de competitie, 21 april komt Apollo op bezoek in het Houtkwartier wat een kraker belooft te worden. Apollo is namelijk nog in de race voor een plaatsing voor de Final Four en bij verlies zal dat verhaal over en uit zijn voor de Amsterdammers. Een dag later komt Landslake Lions in het Houtkwartier op bezoek.

Maar eerst volgende week de bekerfinale van ZZ Leiden tegen Basketbal Academie Limburg (BAL). Dit vindt om 12:30 uur plaats in sportcentrum Oudenrijn in Vleuten! Ook dit belooft een mooie wedstrijd te worden. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, thuis werd er gewonnen met 5 punten verschil en uit werd er verloren met 6 punten verschil. Het zou fantastisch zijn als er zoveel mogelijk supporters meegaan om ons aan te moedigen. Steun ons en help ons voor het eerst in de clubgeschiedenis de beker te winnen in de U18 competitie. Graag tot zondag! Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie