U18 wint eenvoudig van TBG Dragons

U18 logo verslagNa een pauze van ruim twee weken mocht Leiden het thuis opnemen tegen de nummer 13 in de competitie TBG Dragons. Helaas was Kasper geblesseerd en Bart nog steeds niet fit.

Het eerste kwart verliep vrij rommelig en dan met name in de verdediging. De bezoekers openden brutaal en onbevangen de score met een paar simpele lay-ups. Vooraf hadden we afgesproken scherp te starten maar daar was het eerste kwart weinig van te zien. De verdediging was wankel en er moesten veel fouten aan te pas komen om de bezoekers te stoppen. Wat ook niet echt hielp was het feit dat TBG vanaf de start in een zone ging staan met als gevolg een rommelige aanval. Het eerste kwart werd gewonnen met 26-18 in het voordeel van  Leiden. In het tweede kwart ging het verdedigend iets beter, met name iets want we waren nog steeds niet bij de les. Doordat we toch telkens een stap te laat waren in de verdediging maakten we te veel onnodige fouten. Dit resulteerde in veel vrije worpen voor de bezoekers. Aanvallend ging het treintje eindelijk lopen tegen de zone. Er werd meer met overzicht gespeeld, de bal ging redelijk goed rond en de open man werd prima gevonden wat resulteerde in een aantal mooie drie-punters. Dit kwart werd gewonnen met 27-11 waardoor de ruststand 52-29 was in het voordeel van Leiden.

In de rust heb ik erop gehamerd bij de jongens dat de verdediging echt een stuk beter moest. Op je voeten verdedigen, scherp staan en als verdediger bepalen wat de aanvaller mag doen. Hier trainen wij op en dit is wat ik terug wil zien. In het derde kwart werd er gehoor gegeven aan deze opdracht. Er werd strak en goed verdedigd door Leiden en TBG had niets meer in te brengen. Steal na steal zorgden voor mooie fast-breaks en een aantal mooie dunks van onder andere Bart en Troy. Halverwege het kwart maakte Troy een mooie alley oop op assist van Lucas en de wedstrijd was gespeeld. Dit kwart werd gewonnen met 29-5. Het vierde kwart werd een formele aangelegenheid waarin we bij vlagen leuk basketbal lieten zien. Toch zijn er nog een aantal punten waarop wij moeten gaan trainen met het oog op het eind van de competitie. Al met al een prima overwinning. Kwartstand 19-8, eindstand 100-42.

Topscorers: Lucas 22pt, Troy 17pt (13 reb), Bart 15pt, Tijmen 11pt en Rick 10pt.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lokomotief op het programma, altijd een lastige tegenstander dus scherp trainen deze week.

Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie