U18-1 wint moeizaam van Dutch Windmills

U18 logo verslag

Afgelopen zaterdag wist Zorg en Zekerheid Leiden in een moeizame wedstrijd te winnen van nieuwkomer Dutch Windmills. Na een beschamende start werd er uiteindelijk toch met ruime cijfers gewonnen, 56-71 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het eerste kwart was er eentje die ik niet vaak heb meegemaakt. De ene lay-up na de ander onder het bord werd gemist door Zorg en Zekerheid Leiden. Wellicht hadden de keiharde borden hier iets mee te maken want van onderschatting was zeker geen sprake. Zorg en Zekerheid Leiden was zich er goed van bewust dat Landstede hier met ruime cijfers had verloren. Ondanks het zeer slechte afwerken van de scores aan Leidse kant stond de verdediging goed en had de thuisploeg grootste moeite om tot scoren te komen. Aan het eind van het eerste kwart stond er een ongekend lage en beschamende score op het bord van 6-8 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In het tweede kwart leek het alsof men een beetje gewend was aan de harde borden. Het snelle spel wat we graag willen spelen kwam tot stand. Een aantal snelle breaks en goed uitgespeelde aanvallen zorgden voor een klein voorsprongetje. Het tweede kwart werd gewonnen door de Leidenaren met 22-12 waardoor de ruststand 18-30 werd in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In de rust heb ik aangeven dat we geconcentreerd moeten blijven spelen. Dat de borden keihard zijn moet je tijdens het inlopen al weten. Dit betekent dat je een soft touch moet hebben als je richting de basket gaat. Proberen de basket van dichtbij aan te vallen in plaats van snelle schoten van buiten te nemen. Wat enorm belangrijk is in dit soort wedstrijden met dit soort harde borden is uitboxen in de rebound. Alle schoten die mis gaan zullen ver van de basket vallen waardoor er extra goed moet worden uitgeblocked. Zorg dat je hard in de aanvallende rebound gaat en blijf de basket aanvallen. Dit was de opdracht voor de tweede helft.

Het derde kwart kwam Dutch Windmills sterk uit de startblokken. Onnodige turnovers en wederom het missen van makkelijke ballen onder het bord zorgden ervoor dat Dutch Windmills dichterbij kwamen. In dit rommelige kwart kwam de thuisploeg terug tot een verschil van 6 punten. Het derde kwart werd gewonnen door Dutch Windmills met 21-16, stand na drie kwarten 39-46 in het voordeel voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het vierde kwart werd er weer iets beter gespeeld in aanvallend opzicht. Onder leiding van Jeffrey en Kevin werden er een aantal snelle breaks gelopen waardoor het verschil weer opliep. Uiteindelijk wisten de Leidenaren het hoofd koel te houden en deze lastige uitwedstrijd toch met ruime cijfers te winnen. Het vierde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden (17-25), eindstand 56-71 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Kevin 16pt (19 rebounds), Jeffrey 16pt, Tijmen 11pt

Het was vandaag een lastige wedstrijd. Vooraf had ik aangegeven aan de ploeg dat dit de wedstrijden zijn die je moet winnen. Dat we van Apollo winnen is mooi meegenomen maar dit zijn de wedstrijden die tellen. We wisten dat het een lastige game zou worden maar gelukkig hebben we het hoofd koel gehouden. Ondanks het matige spel wat we hebben gespeeld pakken we twee belangrijke punten waardoor onze 3e plek in de competitie steviger is geworden. Mijn complimenten aan het team dat we ook in lastige wedstrijden ons hoofd koel kunnen houden en de wedstrijd toch winnen. Volgende week hebben we een weekje rust. Over twee weken staat de lastige uitwedstrijd tegen Donar op het programma. Ook deze wedstrijd zal geen makkelijke wedstrijd worden. Over drie weken spelen we weer thuis, Harlemlakers komt dan op bezoek in het Houtkwartier. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie