U21 naar finale van bekertoernooi

21Het talenteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich afgelopen zaterdag in Rosmalen geplaatst voor de finale van de beker. Dat ging niet zonder slag of stoot. Black Eagles uit Rosmalen, uitkomend in de hoogste competitie van de U20, had zich verrassend geplaatst voor de halve finale door te winnen van Dutch Windmills U21, dat uitkomt in de DTL. Ook in de halve finale lieten ze zien over een cupfighter-mentaliteit te beschikken. Drie kwarten bleven ze goed bij en namen soms zelfs een voorsprong. Pas in het laatste kwart kon Leiden afstand nemen: 67-78.

De wedstrijd ging vanaf de start redelijk gelijk op. Black Eagles begon enthousiast aan de wedstrijd en deed niet onder voor Leiden, dat af en toe wat slordig speelde en geregeld balverlies leed. Via 13-13 werd het 20-21 na het eerste kwart.

Het tweede kwart liet een gelijk beeld zien. Black Eagles bleef van ver driepunters scoren (eindigend op 10/24 driepunters, 42%). Leiden zette verdedigend weinig druk waardoor het de schoten ook genomen konden worden. Aan het van dit kwart gooide Rick van de Salm drie driepunters raak en kwam Leiden voor met 9 punten. Even snel werd die voorsprong ook weer weggegeven en eindigde de eerste helft met een punt achterstand: 41-40.

Het derde kwart liep Black Eagles gestaag uit. De Leidse verdediging reageerde niet alert, waardoor er na enkele minuten een 53-43 stand op het scoreboard stond. Gelukkig herpakten de heren zich snel en werden nu wel de gaten gevonden in de Rosmalense zone, die de hele wedstrijd werd gehanteerd. In de tweede helft van dit kwart wist Leiden gelijk te komen: 57-57.

Zou in het vierde kwart het verschil gemaakt kunnen worden? Leiden scoorde dit kwart gemakkelijk van afstand en vond ook de gaten in de zone van het enigszins vermoeid geraakte Black Eagles. De laatste minuten worden makkelijk uitgespeeld. Eindstand is 67-78. Topscoorder bij Leiden is Troy Koehler met 16 punten.

Na het winnen van deze wedstrijd staat Zorg en Zekerheid U21 in de finale. De andere finalist is HarlemLakers uit Amsterdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 30 maart in Bemmel. In de zaal dus van de finalist bij de vrouwen, die zaterdag van Grasshoppers won. De finaledag zou, zo stond tevoren al vast, zijn bij de winnaar van die wedstrijd. Dat werd, jammer genoeg, niet Grasshoppers….

Jeroen Ververs

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie