V12 KAMPIOEN VAN NEDERLAND

Van tranen van spanning naar tranen van vreugde

Afgelopen zaterdaV12 NK 2018g mochten ‘onze’ meiden van V12-1 aantreden voor het finaletoernooi om het Kampioenschap van Nederland, gehouden in sporthal Zielhorst te Amersfoort. Het feit dat ze hier stonden was op zich al een prestatie. In de voorronde in Leiden werd al een bijzondere prestatie geleverd door de torenhoge favoriet Grasshoppers te verslaan.

Het NK werd dit jaar in poulevorm afgewerkt, waarbij alle vier de deelnemende ploegen (MBCA, Celeritas Donar, Dozy Den Helder en BS Leiden) een keer tegen elkaar zouden spelen. Dit betekende dus drie wedstrijden achter elkaar, wat een behoorlijk zware klus leek te gaan opleveren. We zagen onszelf ook absoluut niet als favoriet, MBCA en ook Den Helder werden toch wel als een klein maatje te groot ingeschat. Zaten wij er naast! Voor de eerste wedstrijd tegen MBCA zorgde de spanning bij sommigen voor de nodige tranen, maar die waren bij de sprongbal alweer opgedroogd. Tijdens de wedstrijd zelf bleek al snel dat we zeker niet onderdeden voor de ploeg uit Amstelveen, zonder zelf goed te spelen overigens. Vrijwel de gehele wedstrijd waren wij de bovenliggende partij, hoewel met minimaal verschil. Breekpunt was uiteindelijk het wegsturen van de coach van MBCA met een ‘D’ (we lijken een abonnement te hebben op ‘aparte’ coaches bij de tegenstander dit seizoen), en de winst was voor ons: 22-19.

De tweede tegenstander was Celeritas Donar, op papier de minste van de drie, maar dus daardoor tevens de gevaarlijkste. Donar nam ook een 4-0 voorsprong, maar uiteindelijk betaalde het krachtsverschil zich uit en wisten we ook deze game over de streep te trekken: 27-17.

Doordat Den Helder ook beide wedstrijden had gewonnen volgde er dus een heuse finale! Met Den Helder als de huizenhoge favoriet, maar wat hadden we te verliezen? Dozy schoot aardig met scherp en nam al snel een voorsprong. Bij rust stonden we 18-10 achter, een gat waar we in het derde kwart slechts twee puntjes vanaf wisten te snoepen (20-14). Toen echter Safa met een drietje het gat verkleinde tot drie punten kwam ineens het geloof terug bij de meiden en lieten ze zien wat karakterbasketball is! Ook ging op dat moment de volumeknop bij het meegereisde Leidse publiek voluit en gedragen door een orkaan van geluid pakten we door een knappe score van Keona bij 21-22 voor het eerst de leiding, om deze vervolgens niet meer af te staan: 27-34. Tranen van vreugde en NEDERLANDS KAMPIOEN!!!

En heel eerlijk? Op het moment dat ik dit zit te typen geloof ik het eigenlijk nog steeds niet. Als trainersstaf zijn we zo enorm trots op deze meiden, geen één uitgezonderd! En dat in het eerste seizoen dat we bij BS Leiden met meisjesteams zijn gestart bij de U12, dat is iets om ook als club trots op te zijn! Ik heb zelfs horen fluisteren dat dit de eerste Nederlandse titel is aan de dameskant van BS Leiden sinds 1975…

Deze Nederlandse titel wordt u aangeboden door:
Hasna, Luna, Danique, Anna, Nienke, Fleur, Ines, Tess, Mathilde, Renske, Keona, Safa, Kim, Ivo, Ruud en Eric.

Tekst: Eric Arkensteijn

Via onderstaande link van de NBB meer foto’s en twee video’s

https://sportbonden-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/steven_teunissen_basketball_nl/Erqrk8E6EX5Ehe44tgXTghABJ9Us9AqrcWJCo5s-YEIw7Q?e=Lb40zS

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie