Verlies voor U18 bij Landstede

U18 logo verslagZZ Leiden U18 is er niet in geslaagd om de tweede halve finale om het Nederlands kampioenschap te winnen. In Zwolle werd het 69-50 voor de Zwollenaren waardoor Landstede uitkomt in de finale tegen Apollo Amsterdam.

Het was een lastige opgave en dat wisten we vooraf. Met zeven punten winnen in Zwolle betekent dat alles moet kloppen bij ons en dat was wat er aan ontbrak bij ons deze middag. Het eerste kwart ging het een stuk beter dan de week ervoor. Leiden ging goed van start, verdedigend zat het redelijk goed in elkaar aanvallend ging het ook niet verkeerd. Er werd over en weer gescoord door beide ploegen. Toch wist Zwolle de overhand te houden waardoor het eerste kwart werd afgesloten met 15-13 in het voordeel van Landstede. In het tweede kwart ging het fout. Landstede kroop in een zone waardoor Leiden behoorlijk ontregeld werd in het aanvallen. Ondanks de trainingen en de aandacht die we hieraan hebben besteed wisten we niet goed om te gaan met de zone. Wederom werden bepaalde afspraken niet nagekomen waardoor het met regelmaat rommelig was. De druk van Zwolle in de zone was hoog waardoor de Leidenaren moeilijk tot scoren konden komen. Tel daar bij op dat een aantal belangrijke spelers een off day hadden waardoor het een bijna onmogelijke taak zou worden om nog te winnen laat staan met zeven punten of meer. Te snel werd er geschoten van buiten, lijntjes werden niet goed gelopen en er werd niet accuraat gescreend. In dit soort wedstrijden wordt dat genadeloos afgestraft en dat bleek ook wel. Zwolle wist wel gewoon te scoren en maakte hun lay ups en schoten zoals het hoort in een halve finale. Hierdoor konden de Zwollenaren uitlopen waardoor de kwartstand 23-13 werd en we de kleedkamers in gingen met een 38-25 achterstand.

In de rust heb ik nogmaals aangegeven dat iedereen zijn taken goed moet uitvoeren en echt boven zichzelf moet uitstijgen. Aan de afspraken houden, je verantwoordelijkheden nemen, goede screens zetten en doen wat we op training hebben geoefend tegen de zone. En het allerbelangrijkste: jezelf leeg knokken.

Het derde kwart gaf eigenlijk het beeld wat de hele wedstrijd al zichtbaar was. Landstede was op alle fronten gewoon net een tikkeltje beter. Waar makkelijke lay ups werden gemist bij de Leidenaren werden deze netjes afgemaakt bij Landstede. De schoten vielen niet bij Leiden en hierdoor kon Zwolle langzaam uitlopen. Dit kwart werd wederom gewonnen door Zwolle, 16-13. In het vierde kwart hebben we alles geprobeerd om het tij te keren maar het mocht niet baten, Zwolle was over twee wedstrijden gewoon de betere ploeg. Er waren te veel spelers bij de Leidse ploeg die niet het niveau haalden wat nodig is in een wedstrijd als deze. Leiden heeft gestreden zoals het hoort maar kwam net te kort om de finale te bereiken. Het vierde kwart werd verloren met 15-12 waardoor de eindstand 69-50 werd.

Topscorers : Lucas 12pt, Bart 10pt

Ik ben ongelofelijk trots op de ploeg zoals wij dit seizoen hebben gespeeld. Ik heb enorm veel geleerd als coach en vond het een voorrecht om met deze jongens te mogen werken. Stuk voor stuk zijn het winnaars en ik wil iedereen dan ook bedanken voor zijn inzet. Ook de supporters wil ik bedanken want jullie waren vaak onze 6e speler op het veld. Tot volgend jaar. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie