Vrouwen onder 22-2 winterkampioen! Een samenvatting van de eerste helft van het seizoen

De eerste helft van het seizoen 2018/2019 zit er op. Hieronder een korte samenvatting van de maand December van BS Leiden vu20-2.

Zaterdag 1 december thuis tegen Katwijk. Een hele fysieke wedstrijd. Dat wisten we na de eerste wedstrijd in Katwijk.

De Leidse ploeg begon wat ongelukkig. Toch komt het herstel en pakken we de defence op. Het welbekende dieseltje werd warm: 22-7 eind eerste kwart. Eerder dit seizoen in Katwijk gaven we grote voorsprong uit handen en dat lieten we deze keer niet gebeuren. Bij rust was er dan ook verdiende 40-20 voorsprong.

Het derde kwart was op verdedigend gebied geweldig! Een 14-1 run maakte een mooie 54-21 voorsprong en waren we klaar voor de laatste tien minuten.  We gaven wat scores weg dit kwart, maar we hadden ook wat pijntjes door het fysieke basketbal. De voorsprong kwam nooit meer in gevaar.

Eindstand 72-32.

Zaterdag 8 december in Hoorn tegen de Hoppers.

Een erg spannende wedstrijd en van die dagen dat je niet altijd dominant basketball kan spelen.   Door afwezigheid van 2 speelsters en nog wat pijntjes van vorige week twee jeugdspeelsters van vu14-1 meegenomen.

11-8 einde eerste kwart. De bal valt niet en leuk om naar te kijken, maar wedstrijden die zijn pas leuk als je wint. Bij de rust hadden we een voorsprong (23-26) en was de opdracht tijdens de thee: maak een run en je dan win je verdiend, want het was zeker niet slecht, maar ik weet dat het beter kan.

Die run was er we waren negen punten los. Houd dit vast, bepaal het tempo en haal het tempo niet uit je eigen spel. Einde derde kwart 39-38. Het vierde kwart moest het gebeuren.

Beide ploegen gaven zoveel en speelde met passie. Het was dan ook echt een wedstrijd! Gelijk opgaand. Leiden voor en 3 aanvallen later was de voorsprong weer voor de Hoppers.

Een bizar einde van de wedstrijd: de bal gaat op de bovenkant van het bord na een poging van de Hoppers. Oké, Leiden bal en een gelijke stand. Time out met nog 30 sec op de klok. Iedereen klaar toen er door een commissie van tien man achter de tafel ineens alles terugdraaiden. Hoppers bal?! Ongekend en zonde van mijn time out.

Drie  missers en we gaan de over time in. De tien commissie leden van de koning zullen zich ook deze vijf minuten laten gelden. Gelukkig kwamen wij aan de goeie kant van de score en laat hun maar fouten maken en schiet je vrije worpen.

Dat gebeurde ook en de punten gaan mee de tas in naar Leiden.

Eindstand 55-59.

Winterkampioen! Ja, dat stond vast maar als je nog ongeslagen bent wil je dat ook vasthouden.

MSV Noordwijk hadden nu laatste wedstrijden gewonnen. In deze competitie is niks te voorspelen of een verklaring voor te vinden.

De Leidse ploeg liet zien: wij zijn kampioen en speelde dominant spel.

Hier de kwartstanden:

Eerste kwart 18-2. Rust 29-6. Nog erg matig want zoveel missers en dan moet je als coaches toch kritiek geven al is dat niet altijd terecht denk je bij een dikke voorsprong. Het werkte wel.

61-8 einde derde kwart. Het vierde kwart bleef de diesel lopen namen wel wat gas terug ook door het uitvallen van drie speelsters. Einde wedstrijd 81-16.

Op naar de taart.

We kunnen terug kijken op een mooie eerste seizoenshelft maar de prijzen gaan pas in 2019 verdeeld worden en dan moeten wij er weer staan. We gaan eerste genieten van de kalkoen en 5 januari spelen we weer thuis om 11 uur in het houtkwartier tegen Crackerjacks.

Speelsters en staf wensen iedereen hele goeie feestdagen toe.

Alvast een sportief en gezond 2019!

Maarten van der Nat

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie