VU14 op schema naar NK

IMG-20170520-WA0002

Na de plaatsing voor de eindronde van het nationaal kampioenschap VU14 werd wekenlang gewerkt naar deze dag. Het toernooi tussen de winnaars van de vijf regio’s is verdeeld over twee wedstrijddagen; deze zaterdag in Utrecht en over twee weken in Tubbergen. Het eindtoernooi is een halve competitie met 4 volledige wedstrijden.

Om 10 uur stond de eerste wedstrijd op het programma en Leiden mocht ook meteen het spits afbijten, tegenstander was het Veghelse Attacus. Helaas nog zonder de in de voorronde geblesseerd geraakte Zahra, die er lopend op 1 kruk wel bij was. Wel waren er twee nieuwe speelsters meegekomen om de rotatie wat te verbreden: uit de U12 waren Jaily van Rhijn en Kyara Bakker van de partij.

In een mooie ambiance met tribunes en een heuse stadion speaker werd het spelletje waar Leiden het hele seizoen al successen mee boekt wederom uitgevoerd en werden de meisjes uit Brabant al snel op een achterstand gezet; via 18-6 aan het eind van het eerste kwart werd een ruststand van 34-19 bereikt. Na rust werd het duidelijk dat de enorme conditie van de Leidse meiden weer eens verder bijdroeg aan het verschil, want na rust liep Leiden uit naar een eindstand van 85-35. Een fantastische start van het toernooi.

Na deze wedstrijd waren Dozy Den Helder en Jolly Jumpers aan de beurt voor hun wedstrijd. Deze twee tegenstanders maakten een erg sterke indruk en waar de Jolly Jumpers vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong stonden was het in het laatste kwart Den Helder dat de wedstrijd naar zich toe trok. Dozy Den Helder is voor ons geen onbekende want zij speelden samen met Leiden in de U14/U16 competitie in Noord Holland. In beide wedstrijden in de competitie trok Leiden aan het kortste eind maar waren de verschillen niet groot.

Hierna was het meteen weer de beurt aan Leiden voor de 2e wedstrijd, nu tegen Celeritas Donar uit Groningen. Waar Donar in de heren eredivisie ZZ Leiden telkens alle kanten van het veld liet zien, draaiden de meiden van de U14 die rollen volledig om. Donar werd vanaf het eerste moment zoek gespeeld en waren er prachtige plays te zien op het veld met een ontketende Marwa die in het eerste kwart al 8 punten scoorde. Een van de krachten in het team is dat er telkens weer andere speelsters opstaan die de scores voor hun rekening nemen. Als het bij anderen net even niet lukt is er het hele seizoen al een teamgenoot die juist dan komt bovendrijven. Ruststand werd behaald met 24 punten voorsprong 21-45. Na rust hetzelfde beeld als in de eerste wedstrijd, met een enorm tempo -en goed geconcentreerd spel werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 47-101 met, over de hele wedstrijd, 24 punten had Esmee daar een groot aandeel in. Marwa had de eer om de teller tot over de 100 te brengen.

Met de volle winst uit de eerste twee wedstrijden is een plek bij de eerste 3 van Nederland dus al zeker maar er is honger naar meer. Over twee weken in Tubbergen zullen Jolly Jumpers, dat een thuiswedstrijd speelt, en Dozy Den Helder de laatste hordes zijn richting de titel.  Dozy dat ook allebei de wedstrijden won op de eerste dag zal daarbij de tegenstander zijn om in de gaten te houden. Maar Esmee, Pascalle, Laureen, Kate, Kim, Marwa, Blanca, Joni , Zahra, Kyara en Jaily wat een fantastisch resultaat nu al! Uiteraard ook felicitaties aan coaches Wim en Elles die er steeds samen voor zorgen dat de focus en de spirit behouden blijven!

Let op: wil je mee naar Tubbergen op zaterdag 3 juni om onze meiden naar het kampioenschap te juichen en te toeteren? Dat kan! Via de vereniging rijdt een bus vanaf het Houtkwartier naar Tubbergen en je kunt al mee voor slechts € 7,50 per persoon. Steun je clubgenoten en ga gezellig mee! Aanmelden kan bij Paul Rosdorff of Cindy Schrama. 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie