VU16-1 bij CBV Binnenland Starttoernooi

Zaterdag 26-08 was weer het jaarlijks terugkeerde CBV Binnenland Starttoernooi, waar verschillende BS Leiden teams, waaronder de VU16-1, aan deelnamen.

In de poule van de VU16-1 waren de tegenstanders Grashoppers uit Katwijk, DAS uit Delft en de organiserende vereniging CBV Binnenland uit Barendrecht.
Deze teams zitten ook in de landelijke competitie waar de VU16-1 in gaat spelen, dus zodoende een mooie eerste krachtmeting met de concurrenten van het komende seizoen.

De eerste wedstrijd moesten de meiden het opnemen tegen het altijd sterke Grashoppers. Na een iet wat stroef begin, liepen we puntje voor puntje uit met als eindstand 27-21 in het voordeel van de VU16-1.
Na even genoten te hebben van een wedstrijd rust, moesten we de tweede wedstrijd tegen DAS spelen. Zoals verwacht, zou dit geen zware strijd worden en dat bleek ook al snel. Einstand 40-10 voor de VU16-1.
Wedstrijd 3 tegen Binnenland kwam hier gelijk achteraan. De focus was door de redelijk makkelijke wedstrijd tegen DAS wat verdwenen en dat bleek gelijk bij de sprongbal. Binnenland nam het voortouw met scoren en binnen no-time was het 13-2 voor Binnenland. Een time-out moest even voor rust zorgen en ook dat alle VU16-1 neuzen weer dezelfde kant op stonden. Nu de verdediging weer goed stond en de fast-breaks weer gingen lopen kwamen we langzaam weer terug in de wedstrijd. Jammer genoeg was de tijd te kort om deze wedstrijd winnend af te sluiten en moesten we, na het laatste fluitsignaal, Binnenland feliciteren met de overwinning. Eindstand 28-26 voor Binnenland.

Met 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd werd de VU16-1 zo 2e van het toernooi, wat een lekkere slagroomtaart als prijs opleverde.

Super goed gespeeld meiden, op naar het reguliere seizoen!!

132

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie