MU16-2 komt tekort tegen koploper Binnenland

19 januari: MU16-2 kon het koploper CBV Binnenland MU16-1 niet echt lastig maken en verloor haar eerste wedstrijd bij hervatting van de 2e divisie competitie met dikke cijfers in Barendrecht: 96-45.

In Q1 kon met hangen en wurgen nog een beetje worden aangehaakt 16-10, Q2 ging met 32-13 verloren, in Q3 (18-12) werd in fasen partij gegeven, maar Q4 (30-10) ging weer ruim verloren.

Onze guards konden zich niet onder de press van de tegenpartij uit dribbelen, terwijl de forwards onvoldoende assisteerden door zich rond de middellijn aan te bieden. Een enorm aantal turnovers (meer dan 50 over de hele wedstrijd!) was het gevolg. Tel daar de fysieke (lengte) overmacht van de tegenstander bij op, waardoor we veel offensieve rebounds moesten toestaan en het kansloze verlies is wel verklaard. Wat zeker ook niet hielp is het wel heel krap bemeten veld, dat vergemakkelijkte de press van de tegenstander, terwijl een 3punter vanaf de zijlijn eigenlijk alleen met voeten in spreidstand geschoten kan. De Leidse mannen bleven ervoor knokken tot het einde, maar deze tegenstander was ons gewoon de baas. We staan nog altijd tweede in de stand, gelijk met Rotterdam dat komend weekend naar Leiden komt en zeker ook press zal zetten. De lessen uit deze wedstrijd kunnen worden meegenomen.

Scores: Jimi 12, Matthijs 8, Jochem 7, Morris 6, Thijs 4 (10 rebounds), David 2, Evaggelos 2 (3 assists), Max 2 en Xander 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.