Winning season VU20-2 2018 – 2019

Hieronder een samenvatting van de maanden maart en april van VU20-2

Vrijdag 1 maart nV20-2a de nederlaag van 16 februari thuis tegen de buren uit Katwijk was de ploeg gretig en was er maar een optie winnen. Dat gebeurde ook een niet echt spannende wedstrijd, dat het echt duidelijk was dat drie speelsters en off-day van de Leidse ploeg de oorzaak was van de eerste en de laatste nederlaag van dit seizoen. De punten gaan mee naar Leiden 52-76.

Zaterdag 9 maart de topper en aan de Leidse ploeg om te laten zien terecht op de eerste plek te staan. Huiswerk was goed gedaan door de coach van Akrides en heel lang was het puntje puntje en zelfs een achterstand, gelukkig ging het weer lopen bij de Leidse ploeg  en pakte we een marge en gaan ook deze punten in de tas 51-43.

Donderdag 28 maart. Een makkelijke donderdagavond in Noordwijk en toch fijn dat we hem konden spelen anders was het al de tweede wedstrijd die niet door zal gaan.
30-80 overwinning een prima alternatief voor een training.

Zaterdag 30 maart. Van die wedstrijd die je zonder al te veel inspanning moet winnen en op weg naar het kampioenschap en wetende dat je met een nederlaag ergens in Mei je opwachting moet maken.
Maar vandaag zal daar geen sprake van zijn. 87-32 overwinning tegen Flashing Heiloo.

Zaterdag 6 april altijd een lastige en stugge ploeg Crackerjacks uit Amersfoort.

Vrijdag was er goed nieuws uit Katwijk Nummer twee Akrides had verloren dus met een overwinning is het kampioenschap een feit.

Het ging allemaal erg makkelijk en begin vierde kwart was er geen vuiltje aan de lucht.

24-42 10 minuten nou die is binnen, een opleving van de thuisploeg en een team falen van Leidse kant was het met 33 sec te spelen 46-46 ongelofelijk goeie minuut ervoor in mij laatste time out gezegd jullie hebben het zelf gedaan los het ook nu maar op. 48-46 15 sec op de klok naar de basket dat kreeg ik nog bij de ploeg, mis fout geen fout doet er niet toe de bal rolt via heel veel handen in de handen van Sterre en die twijfelt niet en gooit de bal richting de basket van achter de driepuntslijn via bord en met het gaan van zoemer erin buzzer winst 48-49.

Blij ja uiteraard en na een drankje weer wat bijgekomen en snel vergeten.

Kampioenuuhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!

Na die laatste bal van de week ervoor was het groot feest en vandaag winnen maakte toch niet meer uit en was er wel een feestje na de overwinning vandaag op de hoppers 98-51. We lieten duidelijk zien terecht kampioen te zijn en bestuur was aanwezig om de beker te geven, de taart was lekker een aantal hebben extra genoten van de geur van taart.

Na het halen van een nat pak heerlijk uiteten geweest, en met het schrijven van dit verslag terugdenkend aan dit seizoen, wat was het een leuk seizoen en met een leuke groep meiden.

Ben vooral heel trots en samen met Demi een coach naast mij en zo fijn mee samengewerkt.

Ik wens iedereen een fijne zomer toe.

Maarten van der Nat

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie