Winst op ongeslagen Basketball Academie Limburg

U18 logo verslagNa de winst vorige week op BV Noordkop zit de flow er behoorlijk goed in. Alleen betekende dat geen garantie voor winst. BAL staat bovenaan en speelt volgens zeggen sterk. De afspraak was dat we net als vorige week scherp zouden starten, en hoe.
Het eerste kwart zou een ongelofelijke blow-out worden: 21-4 was het eindresultaat van keihard werken in de verdediging en als team opereren in de aanval. BAL had gewoon geen antwoord op alles wat wij deden. Snelle breaks, goed uitgespeelde aanvallen: alles lukte. Wetende dat dit niveau niet de hele wedstrijd gehandhaafd zou worden bereidde ik de jongens erop voor dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld was. In het tweede kwart werd BAL wakker en begon aan een inhaalrace. De Limburgers schoten akelig goed vanaf de driepuntlijn, over de gehele wedstrijd totaal 11/16 raak.
De Limburgers begonnen het tweede kwart met een zone press waardoor wij op dat moment de controle over de wedstrijd aan het verliezen waren. Slordig spel en veel balverlies zorgden voor een kwartverlies 27-17 in het voordeel van BAL.

 

In de kleedkamer heb ik de jongens uitgelegd wat te doen tegen de press en aangegeven dat wij de controle op de wedstrijd moesten terugpakken. In het derde kwart ging de strijd echt los, BAL kwam puntje voor puntje dichterbij en wederom zou mijn theorie over het wel befaamde vierde kwart uitkomen. Het derde kwart werd verloren met 17-12. In het vierde kwart was het erop of eronder. Het ging werkelijk 5 minuten lang gelijk op en met een aantal spelers in foutenlast (Tijmen en Rick 5 fouten) hadden we nog zware minuten voor de boeg. Uiteindelijk werd er dankzij een flitsende aanval door Lucas een drietje raak geschoten wat zorgde voor een gaatje van 3 punten. Een drietje aan BAL-kant maakte dat het tot de laatste minuten spannend was. Twee acties in de laatste minuten, eentje van Nezar die met een bijzondere baseline drive wist te scoren en een schot van Jared in de zoemer, zorgden uiteindelijk voor de overwinning. Al met al een dik verdiende overwinning op de nummer 1. Eindstand 71-66. Topscorers: Lucas 20pt (12reb), Bart 14pt (11reb), Rick 10pt
We zijn een degelijk team met enorm veel talent, we hebben laten zien dat we van een achterstand kunnen terugkomen en alsnog de wedstrijd kunnen winnen. Ik ben dan ook enorm trots op de jongens. Nu gaan we ons voorbereiden op TBG Dragons komend weekend.

 

Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie