Zwaar bevochten overwinning in Den Bosch voor MU18-1

U18 logo verslag

Deze week moest de Leidse formatie aantreden tegen New Heroes in Den Bosch. In de Maaspoort spelen is toch altijd een belevenis en het lijkt wel alsof het de thuisploeg iets extra’s geeft. Meteen vanaf de jumpbal werd er fel (soms te fel) gespeeld waardoor het qua basketbal behoorlijk te wensen overliet. De scheidsrechters hadden hier een groot aandeel in. Bijna alles was geoorloofd waardoor er aan beide kanten frustraties en toch ook onduidelijkheid ontstond over hoe er gespeeld mocht worden. Desalniettemin moest er gebasketbald worden en dus was het zaak om ons hoofd er goed bij te houden. Tot grote ergernis werden er net als vorige week bepaalde afspraken niet nagekomen aan Leidse kant. Dit resulteerde regelmatig in miscommunicatie als het gaat om verdedigen. Schutters werden open gelaten waardoor de thuisploeg een aantal open schoten van buiten wisten te verzilveren. Toch wisten de Leidenaren het kwart te winnen, 10-14 in het voordeel van ZZ Leiden. In het tweede kwart was de verdediging niet op orde. Daar kwam bij dat de Leidse aanval niet lekker liep. Mede hierdoor werd het duidelijk dat dit geen makkelijke middag zou gaan worden. De schutters van New Heroes hadden een prima middag. Met regelmaat wisten de Bosschenaren het netjes te vinden van achter de driepuntslijn. De laatste driepunter van New Heroes was in de buzzer waardoor er met een gelijke stand werd gerust. Het tweede kwart werd gewonnen door de thuisploeg met 17-13 waardoor de ruststand 27-27 werd.

In de kleedkamer heb ik het belang van de afspraken nog eens goed benadrukt. Wij zijn een team wat zich strak aan de afspraken moet houden willen we blijven presteren. Als wij gaan freelancen gaan we het heel zwaar krijgen deze competitie. Onze kracht ligt in het feit dat wij een hecht team zijn en dat we voor en met elkaar moeten blijven werken. Onderdeel daarvan is dat iedereen zijn taken moet uitvoeren zoals is afgesproken. Als spelers zich niet daaraan houden dan krijgen wij het zwaar zo is gebleken. Boodschap is hou de concentratie en focus op je eigen spel en hou je aan de gemaakte afspraken.

Het derde kwart was eigenlijk identiek aan de eerste helft. Op sommige momenten slordig verdedigd waardoor de thuisploeg continu bleef aanhaken. Wisten de Leidenaren een klein gaatje te maken dan kwamen de Bosschenaren toch weer terug. Het derde kwart werd met 1 punt verschil afgesloten, 16-17 in het voordeel van de Leidenaren. Het vierde kwart was een bizarre. De Leidenaren begonnen sterk aan dit kwart waardoor er langzaam puntje voor puntje een voorsprong kwam. Een aantal slordige aanvallende beslissingen zorgden ervoor dat de thuisploeg snelle breaks kon lopen waardoor het gaatje van 10 punten weer kleiner werd. Toch wisten we tot diep in het vierde kwart ons hoofd koel te houden en leek de wedstrijd binnen handbereik. Met nog 1:30 op de klok, 8 punten voor en balbezit moet je dit goed kunnen uitspelen. Een aantal verkeerde beslissingen in de aanval met daarop direct een tegenscore maakte dat het ineens nog maar 4 punten verschil was met nog 30 seconden te spelen. Nog steeds niets aan de hand als je balbezit hebt. We nemen een lange aanval dus de bal onder eigen basket innemen. Ongelofelijk maar waar,  de Leidenaren creëren een turnover met nog 28 seconden op de klok. De Bosschenaren maken dankbaar gebruik en weten binnen 10 seconden te scoren waardoor het verschil nog maar 2 punten is, 61-63 in het voordeel van de Leidenaren. Vervolgens wederom balverlies van de Leidenaren met nog een paar seconden te spelen waarop de Bosschenaren nog een schot kunnen lossen die foutief werd afgestopt dus 2 vrije worpen voor de Bosschenaren met nog luttele seconden te spelen. 1 vrije worp wordt benut, de ander gaat mis waardoor ZZ Leiden deze zwaarbevochten overwinning mee naar huis neemt. Eindstand 62-63.
Topscorers: Tijmen 22pt, Kevin 10pt en Jeffrey 9pt

Ik ben enorm blij dat we toch deze twee punten hebben weten te pakken. In Den Bosch spelen is echt geen pretje. We moeten leren dat we ten alle tijden geconcentreerd moeten blijven en dat we ons eigen spel moeten blijven spelen ongeacht hoe de scheidsrechters fluiten en ongeacht hoe onze tegenstander speelt.
Aanstaande zaterdag om 15:00 de thuiswedstrijd tegen Crackerjacks in het Houtkwartier.
Extra support is altijd fijn! Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie