Zwaarbevochten overwinning tegen Harlemlakers

U18 logo verslag

Deze wedstrijd beloofde een strijd te worden. Het was goed dat iedereen gefocust was vanaf het begin en we gingen hard aan de slag. Er werd aan beide kanten goed verdedigd met over en weer mooie aanvallen. Het eerste kwart eindigde in 15-15.
Het tweede kwart begon totaal niet goed. We verloren ons geduld, namen veel te snel onze schoten en gingen meerennen in het tempo van Harlemlakers. Wat ik ook probeerde, twee time outs vrij snel achter elkaar, niets bleek te helpen. Harlemlakers hadden voor we het wisten een 16-2 run neergezet waar wij gewoon geen antwoord op hadden. Gelukkig na 6 minuten werden we wakker door keihard te werken voor elkaar en punt voor punt het gat kleiner te maken. Een sterk spelende Troy (goed voor 23 punten deze wedstrijd) zorgde voor een goede run van onze kant waardoor de ruststand aanzienlijk was: 28-33 in het voordeel van Harlemlakers.

 

De tweede helft zou een close game worden met maar 1 winnaar: Leiden. Het harde werken, het bij vlagen mooie spel en met name het wegwerken van de opgelopen achterstand zorgden voor een positieve vibe in het team. Wanneer die vibe er is zijn we ontzettend gevaarlijk. Afspraak de tweede helft was inside spelen en de lengte en kracht gebruiken die we hebben. Een aantal snelle aanvallen en breaks zorgden ervoor dat we halverwege het derde kwart langszij kwamen en een kleine voorsprong namen. Het derde kwart werd afgesloten met 50-52. Zoals ik altijd al roep: wedstrijden worden gewonnen of verloren in het 4e kwart. We begonnen scherp en liepen meteen weg. Jared liep een aantal breaks met een aantal inside punten van Troy waardoor we een voorsprong creëerden van 13 punten halverwege het kwart. Ondanks de voorsprong was de wedstrijd nog niet gespeeld. Door commentaar van de coach van de tegenstander op de leiding werd er op een belangrijk moment een technische fout gegeven nadat er een opzettelijke fout werd gemaakt in het veld. Helaas waren onze vrije worpen een minpuntje in deze wedstrijd. We schoten te weinig raak, amper 50% en dat moet echt omhoog. Door ons hoofd cool te houden en de wedstrijd slim uit te spelen wisten we deze zwaarbevochten wedstrijd te winnen. Eindstand 73-67. Topscorers: Troy 23pt (10reb), Bart 14pt, Tijmen 10pt, Lucas 10pt

Ik ben enorm trots op de veerkracht die de ploeg heeft laten zien!
Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie