ZZ U16-1 verliest in Den Bosch

Het is al direct aan het begin van het seizoen een zwak punt; het begin van de wedstrijd. We krijgen te makkelijke scores tegen en kijken na 6 min in het eerste kwart al tegen een 11-2 achterstand aan, waarna een time-out volgt. Verdedigende principes worden opnieuw doorgenomen en New Heroes komt veel moeilijker tot scoren. Maar we missen zelf helaas grote kansen en komen daardoor niet terug . Eind Q1: 14-6

In het tweede kwart lijkt het er op dat we wat meer controle krijgen, vooral in de aanval. Halverwege dit kwart is het verschil nog even groot (24-16). Maar we krijgen een 15-2 run om onze oren wat resulteert in een 39-18 ruststand.

De boodschap in de rust was terug te keren in onze discipline van zowel aanval als verdediging. Dit lijkt in het derde kwart te gebeuren. We maken goede stops en aanvallend gaan we eindelijk als team spelen, wat resulteert in een paar mooie aanvallen. Op een moment in de wedstrijd komen we zelfs even terug tot 17 punten. Dit kwart sluiten we winnend af (14-16) Eind Q3: 53-34

In het laatste kwart lijkt de tank leeg. We krijgen een 24-4 run tegen, waardoor het uiterste verschil op 77-38 komt, maar eindigen de wedstrijd nog met een 8-0 run in ons voordeel. De wedstrijd is dan allang gespeeld.

Eindstand 79-48

De volgende wedstrijd is tegen Uball. Het is zaak vanuit de eigen discipline controle te krijgen over de wedstrijd, dan maken we een goede kans.

 

Alex 10 punten, Jair 10, Mees 7, Milo 7, Terrence 6, Liam 4, Lucas 2 Jarno 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie