• BS Leiden zoekt assistent-penningmeester (M/V)

  16 mrt 2020
 • BS Leiden zoekt een ouder of een volwassen lid die binnen onze mooie club de functie van assistent-penningmeester wil vervullen.

  Penningmeester klinkt als enkelvoud, maar is binnen BS Leiden al jaren een mooie duo-functie. Formeel is Bram Berkhout (vader van Emiel, M16-4) de penningmeester van onze club, maar in de praktijk doet hij het echter al jaren samen met Aart Groenendijk (vader van Thijs, M18-3). Dat werkt hartstikke goed. Velen handen maken licht werk, er is namelijk ook aan de financiële kant van de grootste basketbalclub van Nederland altijd genoeg te doen.

  Waarom dan dit bericht? Aart heeft kortgeleden aangeven, na inmiddels bijna vier seizoenen als assistent-penningmeester geopereerd te hebben, graag andere activiteiten te willen doen binnen de club. Vandaar dat het bestuur nu op zoek is naar een nieuwe assistent-penningmeester. Is dat iets voor jou/u?

  In de huidige taakverdeling voert de assistent-penningmeester de boekhouding, verricht de facturatie naar andere partijen dan leden, bereidt de betalingen voor aan onze crediteuren en werkt samen met de penningmeester aan de begroting, de jaarrekening en tussentijdse financiële verslaglegging richting bestuur. De penningmeester verzorgt de facturering en innen van de contributie. Deze taakverdeling valt natuurlijk in overleg aan te passen.

  Voor de assistent-penningmeester is het belangrijk dat hij of zij affiniteit heeft met financiële zaken, bedreven is in het werken met MS Excel en in staat is een ordentelijke boekhouding te voeren. BS Leiden werkt met het eenvoudig te leren boekhoudpakket van Sportlink. Het spreekt vanzelf dat je ingewerkt wordt in dit pakket en de rest van de functie.

  De functie vraagt tijdens het seizoen elke week gemiddeld een 2 à 3 uur werk achter de computer. Rondom de twee piekmomenten, opstellen begroting en opstellen jaarstukken, is dat het dubbele. Groot voordeel is dat je vanuit huis kunt werken en op je eigen moment. Je hoeft dus niet zoals onze vrijwilligers die trainingen geven op vaste momenten ergens aanwezig te zijn.

  Tot zover. Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, meld je dan bij de penningmeester. Ook als je er eerst meer over wil weten. Mail: penningmeester@bsleiden.nl