• CORONA REGELS BS LEIDEN

  3 sep 2020
 • Bijna zes maanden nadat het coronavirus de deuren van onder andere de sporthallen dichtsmeet, mogen we weer. De basketbal stuitert weer en dat is een hele opluchting. Maar wij zijn nog niet van de ellende af en dus zullen we ons flink moeten aanpassen. BS Leiden heeft daarom speciale coronaregels opgesteld, waaraan we ons dienen te houden om kans te maken dat we het hele seizoen kunnen blijven spelen. Als we dat niet doen is de kans groot dat het misgaat. Dat hallen worden gesloten door de overheid of door de politie. Onze regels zullen worden bewaakt door zaalwachten en bestuursleden. Meewerken is in ons aller belang.

   

  BASIS REGELS:

  We houden ons aan de regels zoals vastgesteld door de Rijksoverheid.

  ●    Blijf thuis bij klachten.

  ●    18+ : 1.5m afstand.

  ●    Was vaak uw handen en hoest of nies in uw elleboog.

  ●    Gebruik het aanwezige desinfecteringsmiddel.

  ●    Gebruik de aangegeven looproutes.

  ●    Kantine (Het Honk) is zoveel mogelijk open. Volg de specifieke aanwijzingen.

  WEDSTRIJDEN IN HOUTKWARTIER EN VIJF MEIHAL (U22)

  ●    Registreer je via de QR-code bij de ingang van Houtkwartier of bij de kantine. Download de QR-scanner via de App Store, Google Play of klik hem aan op de site. Wil of kun je geen QR-code gebruiken, er liggen ook formulieren voor registratie klaar. De gegevens van de QR-code worden na 10 dagen automatisch verwijderd.

  ●    Voor een wedstrijd worden inspeelballen en een wedstrijdbal beschikbaar gesteld door BS Leiden. Er mogen GEEN EIGEN BALLEN gebruikt worden.

  ●    Aan de spelerskant zijn een stoel voor de hoofdcoach en drie banken voor de assistent-coach en de wisselspelers beschikbaar. Bij 18+-wedstrijden mogen maximaal twee coaches en maximaal zeven spelers op de banken plaatsnemen. Indien de scheidsrechter akkoord is kunnen er stoelen 'om de hoek' worden geplaatst. Bij teams tot en met 17 jaar is er geen 1.5m afstand nodig zodat er meer spelers op de bank kunnen.

  ●    In elk van de zalen zijn twee tribunes beschikbaar voor jeugd tot en met 17 jaar. Er is plek voor ongeveer 18 personen per tribune. Wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt door jeugd mogen er vier personen van 18+ plaatsnemen: bovenste en onderste rij aan de buitenkanten. De middelste rij blijft dan leeg.

  ●    Er zijn er zes stoelen voor supporters van de uitspelende ploeg, acht voor BS Leiden en twee voor het bestuur en zaalwacht. Op de stoelen staat aangegeven wie waar kan zitten.

  ●    In de benedenzaal zijn er in de gang nog acht staanplaatsen. Boven mogen zich in de gang bij de kleedkamers geen toeschouwers bevinden. Er zijn verder vier plaatsen op de grote gang bij de lift. Deze plaatsen zijn gemarkeerd met 1.5 meter stickers.

  ●    Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt. Laat ze netjes achter.

  ●    Na een wedstrijd dient eerst de zaal volledig leeg te zijn, voordat spelers en publiek van de volgende wedstrijd de zaal mogen betreden. Tot dat moment wacht het team in de kleedkamer en het publiek in de kantine of op de gang.

  Je volgt altijd de instructies van de dienstdoende zaalwacht.

  UITWEDSTRIJDEN

  ●    Laat teammanager/coach nagaan wat de regels zijn van de ontvangende club (webadres/telefoonnummer). Van veel clubs staan de coronaregels in Sportlink. Gooi de oude app weg en download de nieuwste versie (nu nog alleen iPhone, Android later). Dan komt er een verwijzing bij de uitwedstrijd.

  ●    Volg de aanwijzingen van de vertegenwoordigers van de thuisclub

  TRAININGEN

  ●    Kom niet te vroeg naar de training (maximaal 15 minuten voor aanvang)

  ●    Ouders gaan zo min mogelijk mee naar binnen/wachten bij voorkeur buiten

  ●    Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt. Laat ze netjes achter.

  ●    Neem je eigen bal mee (dit in tegenstelling tot de wedstrijden)


  Bedankt en veel speelplezier toegewenst het komende jaar!