• Drie kwarten voorsprong, maar…


 • Net als het eerste team op vrijdagavond verspeelde M16-2 zaterdag de winst in het laatste stukje van de wedstrijd. BS Leiden had totaal geen ontzag voor DAS, de nummer twee van de tweede divisie. Leiden aast op de derde plaats en dan zou het mooi zijn als je van de niet meer in te halen nummer twee kon winnen.

  Dat zat er drie kwart dik in. Er werd met het koppie gespeeld en hoewel Max na een weekje ziek zijn nog met een hoofd vol watten rondliep, werd het behoorlijk gescoord en kreeg DAS niet de kansen, die nodig waren om in de wedstrijd een echte rol te spelen.

  Het eerste kwart eindigde bij 27-16 en dat was natuurlijk een prima begin. In het tweede kwart werd het verschil groter en zou via plus 18 eindigen met een gat van vijftien punten (45-30), een prima basis voor het vervolg van de wedstrijd.

  Na de rust kwam DAS wel iets terug, maar het verschil kwam in het derde kwart nooit binnen de tien punten en met een verschil van elf aan het einde van het kwart (59-48) zat een overwinning er nog altijd in. Maar DAS staat natuurlijk niet voor niets tweede achter Rotterdam en voelde dat de wedstrijd nog niet verloren was. Bij Leiden ging het even mis en met een 0-14 run draaide de ploeg uit Delft de zaken helemaal om: 59-62.

  Tot vlak voor het einde waren er nog winstkansen voor Leiden, maar bij 64-66 was fouten maken de enige kans om de bal nog terug te krijgen. Die befaamde tactiek heeft maar zelden succes. Ook nu niet en DAS pakte de punten met 64-68.

  Scores BS Leiden: Oualid 14, Koen 11, Morris 8, Jayden 7, Max 6, Sam 4, Kyan 4, Soll 4, Tico 3 en Ryan 3.