• In memoriam Hans Halvemaan

 • Deze week werden wij opgeschrikt door het bericht dat Hans Halvemaan op 68-jarige leeftijd is overleden. Vooral de leden die de periode ná Parker hebben meegemaakt,  zullen zich Hans herinneren als manusje-van-alles bij de vereniging. Eén van hen, Henny Nijssen, heeft veel met hem samengewerkt. Hij schreef dit In Memoriam.

  Eind jaren tachtig eindigde het eerste eredivisietijdperk van BS Leiden en konden we, dank zij de fusie met Trotters, verder in de eerste divisie. In 1987 eerst nog onder de naam BS Leiden, halverwege het seizoen werd dat LUBA Leiden.

  Via sponsorwerving kwamen we uit bij uitzendbureau LUBA Leiden, dat zich opwierp als nieuwe hoofdsponsor en ons daardoor in de gelegenheid stelde om in de eerste divisie en zelfs de promotiedivisie uit te komen.

  Als teammanager meldde zich Hans Halvemaan. Hij was tevens de man, die de cijfertjes bijhield van het eerste team. Vrij kort nadat we onder de naam LUBA Leiden gingen spelen, ging Hans ook bij LUBA werken, wat op vele terreinen veel voordelen had.

  Hans was jarenlang voorzitter van de supportersvereniging, deed al veel hand- en spandiensten rond het eerste team dus was de rol van teammanager hem op het lijf geschreven. Mede dank zij zijn organisatorische talenten zijn we als team die periode goed doorgekomen.

  Hans was van alle markten thuis. De kleding, het programmaboekje, vervoer naar uitwedstrijden, de scouting, en wat er nog meer op het bord van een teammanager komt te liggen. En uiteraard de belangen van de sponsor verdedigen. Waar mogelijk bijgestaan door zijn vrouw Rineke.

  Ik heb jarenlang met plezier met Hans en Rineke samengewerkt en schrok daarom zeer zijn overlijden te lezen in de krant. De oorzaak van zijn overlijden is mij niet bekend.

  Mede namens het bestuur van BS Leiden wens ik Rineke veel sterkte in de komende moeilijke tijd.

  Henny Nijssen