• Lid worden

  Voor ieder wat wils

  Basketballen bij BS Leiden kan vanaf 5 jaar. Leden kunnen ervoor kiezen om alleen te trainen, te trainen en in competitieverband wedstrijden te spelen of alleen recreatief te spelen.

  Competitie spelen

  BS Leiden beschikt op alle niveaus over meerdere teams. Onze hoogste teams spelen eredivisie en hebben in heel Nederland wedstrijden. Verder geldt dat je, afhankelijk van je leeftijd, bij een bepaalde leeftijdscategorie hoort. Meer informatie over de leeftijdscategorie├źn vind je op onze website.

  De wedstrijden worden voor zaterdag of zondag gespeeld. Thuiswedstrijden vinden vrijwel allemaal in sportzaal Houtkwartier plaats. Voor enkele ZZ-teams wordt de Vijf Meihal gebruikt. De meeste trainingen worden ook in het Houtkwartier gegeven, maar we trainen ook in een beperkt aantal andere sportzalen in de gemeente Leiden.

  Vanzelfsprekend speel je ook uitwedstrijden, voor de lagere competities ligt ons speelgebied voor een groot deel in de noordelijke helft van Zuid-Holland. In sommige gevallen is het wat groter, maar nooit buiten de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. De hogere teams reizen het hele land door. Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden onderling, voor de jeugd wordt een beroep gedaan op de ouders om per toerbeurt naar wedstrijden te rijden.

  Als je wedstrijden speelt, heb je ook verplichtingen. Bij iedere wedstrijd zijn twee scheidsrechters en twee juryleden nodig. Dit betekent dat je per toerbeurt (over het algemeen voor of na je eigen thuiswedstrijd) wordt ingezet om de score of de tijd bij te houden. Vanaf 14 jaar ben je verplicht de online spelregeltest af te leggen. De basketballbond treft sancties als je dat niet doet. Vanaf 16 jaar ben je verplicht om een scheidsrechterscursus te volgen en wedstrijden te fluiten.

  Leden vanaf 16 jaar moeten ook per seizoen een beperkt aantal bardiensten draaien in onze eigen Honk, de oergezellige BS Leiden ruimte in sportzaal Houtkwartier. Voor leden onder de 16 jaar, ligt deze verplichting bij ouders.

  Kosten lidmaatschap

  Aan het lidmaatschap van BS Leiden zijn ook kosten verbonden. Per jaar betaal je contributie en nieuwe leden betalen eenmalig een klein bedrag voor hun inschrijving bij de Nederlandse Basketballbond (NBB).

  Het jaarlijks te betalen contributiebedrag is niet voor alle leden gelijk. Bij onze contributie houden we rekening met het aantal trainingen, wedstrijden, de kosten die NBB berekend voor arbitrage & inschrijving en vergoedingen voor ons kader. Dit betekent dat voor teams die hoger spelen, meer trainen en wedstrijden spelen een hogere contributie wordt gevraagd. Bij BS Leiden wordt je altijd lid voor het seizoen waarin je je aanmelding doet. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Opzegging dient altijd schriftelijk plaats te vinden middels een brief of e-mail.

  Voor een overzicht van de actuele contributiebedragen, kijk je bij Contributie.

  Proeftrainingen

  Als je van plan bent om te gaan basketballen bij BS Leiden, kun je eerst twee of drie keer een proeftraining doen. Wil je aan proeftrainingen meedoen, stuur dan een mailtje naar tc@bsleiden.nl of vandernat1@gmail.com en we laten je weten waar en wanneer je naar trainingen kunt komen. We zullen je dan ook laten weten hoe je lid kunt worden en waar er een definitieve plek is.

  Lid worden

  Als je lid wil worden kan je het inschrijfformulier van de club hier downloaden, invullen en opsturen volgens de instructies. Neem contact op met leden@bsleiden.nl voor verdere vragen.

   

  English anguage Membership Form

   For our international prospect members, an English Language Membershipform can be downloaded here.  Please fill-in and return to leden@bsleiden.nl. You can also contact leden@bsleiden.nl with any questions you may have.