• Naar of langs Amsterdam? Pas op!

    23 okt 2019
  • Kom op vrijdag 1 november niet per trein of auto naar of door Zuidas/de zuidkant van Amsterdam. Ook op 2 en 3 november wordt grote drukte verwacht. Bouwcombinatie ZuidPlus schuift dan een enorme betonnen plaat dwars door de A10 Zuid en het spoor. Dit is het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid.

    Vanaf donderdag 31 oktober 22.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur zijn de A4 en A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan afslag S109 RAI (richting Utrecht). Zie bijgevoegde afbeelding van de afsluiting en de beoogde omleidingsroutes.

    Op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november rijden er geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid en RAI. De metro rijdt deze dagen wél normaal en de binnenring van de A10 Zuid (van oost naar west in de richting Den Haag) is ook open.

    Bijzonder is dat we de snelweg én het treinspoor afsluiten op een doordeweekse dag: de vrijdag. Omdat de  omleidingsroutes A5 en A9 onvoldoende capaciteit hebben, verwachten we extreme verkeersdrukte en vertraging die kan oplopen tot meer dan een uur. We roepen dan ook op om de wegen rond Amsterdam op deze dag, als het kan, te mijden.