• Peanut Basketball

 • FOTO

 • Wanneer en waar?

  Elke woensdagmiddag en op zaterdag ochtend worden de allerkleinsten spelenderwijs vertrouwd gemaakt met de bal. Voor de precieze tijden, zie onder https://www.bsleiden.nl/trainingen/

  De jongste peanuts bieden we één keer Peanut basketball aan (op zaterdag), de oudere peanuts twee keer (op woensdag en zaterdag).

  Peanut basketball  vindt plaats in Sportzaal Houtkwartier, Vennemeerstraat 1, 2334 DE Leiden. Deze sportzaal bevindt zich vlakbij het Alrijne Ziekenhuis Leiden.

 • Wat is het ?

  Voor kinderen van (bijna) 6 tot maximaal 8 jaar is er het Peanut basketball. Peanut basketball is een spelvorm die helemaal is aangepast aan jonge basketballers. De bal is kleiner, de baskets hangen laag en het speelveld beslaat de helft van een normaal veld. Uitermate geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd die nog geen of weinig basketbal-ervaring hebben.

  Bij Peanut basketball draait het niet om het winnen maar juist om het plezier en het samenspelen met leeftijdsgenootjes. Maatschappelijke waarden zoals samenspelen, sportief met elkaar omgaan, respect hebben voor elkaar, vormen een belangrijk onderdeel van dit spel.

 • Uitproberen?

  Ook voor Peanut basketball geldt dat geïnteresseerde kinderen een paar keer zonder verplichtingen mogen meedoen. We noemen dat een proeftraining.  Kinderen mogen twee tot drie keer een proeftraining doen. Wil je aan proeftrainingen meedoen, stuur dan een mailtje naar leden@bsleiden.nl

 • Ouders en eerste training

  De eerste keer is bijna voor ieder kind erg spannend. Eerst kan het kind zich omkleden in de omkleedruimtes en bij binnenkomst in de zaal maakt u en uw kind kennis met de trainer. Natuurlijk mag u de eerste keer een paar minuten kijken hoe uw kind het vergaat. Het is niet de bedoeling is dat u de hele training blijft kijken. Dit omdat, wanneer ouders langs de kant verblijven, het de kinderen kan afleiden. De trainers zorgen ervoor dat uw kind zich op zich gemak voelt en een leuk uur met veel basketball plezier zal hebben! Bij latere trainingen gaan we er ook vanuit dat ouders NIET bij de trainingen blijven kijken. 

  Wachten in het Houtkwartier kan echter nooit vervelend zijn. Onze eigen kantine Het Honk is open voor ouders en er is WIFI.

 • Wat kost het?

  Lidmaatschap van onze club kost geld, ook voor de allerkleinsten. Informatie over onze contributies staat op: https://www.bsleiden.nl/contributie/

  De contributie voor de oudere Peanuts is gebaseerd op twee trainingen per week. Het is voor de jongens en meisjes echter geen verplichting om ook echt twee keer te komen. Dit hangt af van het enthousiasme van het kind! De contributie blijft echter gelijk.