• Peanut Basketball

  Voor kinderen van (bijna) 6 tot maximaal 8 jaar is er het Peanut basketball. Peanut basketball is een spelvorm die helemaal is aangepast aan jonge basketballers. De bal is kleiner, de baskets hangen laag en het speelveld beslaat de helft van een normaal veld. Uitermate geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd die nog geen of weinig basketballervaring hebben.

  Elke woensdagmiddag en op zaterdag ochtend worden de allerkleinsten spelenderwijs vertrouwd gemaakt met de bal.

  Voor deze groep is een apart lidmaatschap ontwikkeld dat bestaat uit twee halfjaren:

  Van september tot en met december en vanaf januari tot eind mei. Speciaal bedoeld zodat ouders zich niet hoeven vast te leggen voor een heel seizoen. (Kleintjes willen nog weleens wispelturig zijn). De hoogte van de contributie kunt u elders vinden op de website. Wilt u de exacte trainingstijden weten, neem dan contact op met de leden administratie.

  De Peanut groep speelt geen competitie, maar een paar toernooien per seizoen. Ze worden niet als spelend lid ingeschreven bij de NBB en er zijn dus minder kosten.

  Wij bieden 2 keer in de week Peanut basketball aan. In tegenstelling tot de oudere groepen is er geen verplichting om 2 keer in de week te trainen. Dit is dus aan het enthousiasme van het kind! .

  Een ideale manier om te kijken of uw zoon of dochter basketball een leuke sport vindt.

  Doel


  Bij Peanut basketball draait het niet om het winnen maar juist om het plezier en het samenspelen met leeftijdsgenootjes. Maatschappelijke waarden zoals samenspelen, sportief met elkaar omgaan, respect hebben voor elkaar, vormen een belangrijk onderdeel van dit spel.

  De eerste keer meetrainen


  De eerste keer is bijna voor ieder kind erg spannend. Eerst kan het kind zich omkleden in de omkleedruimtes en bij binnenkomst in de zaal maakt u en uw kind kennis met de trainer. Natuurlijk mag u de eerste keer een paar minuten kijken hoe uw kind het vergaat. Het is niet de bedoeling is dat u de hele training blijft kijken. Dit omdat, wanneer ouders langs de kant verblijven, het de kinderen kan afleiden. De trainers zorgen ervoor dat uw kind zich op zich gemak voelt en een leuk uur met veel basketball plezier zal hebben!