• Erelid Pim Perquin overleden

  3 aug 2020
 • Op donderdag 30 juli is Pim Perquin, één van de twee ereleden van BS Leiden, na een lang ziekbed op 86-jarige leeftijd overleden. Pim Perquin kwam bij onze vereniging terecht in 1975, toen hij met zijn bedrijf Perquin Import en het door hem gevoerde anti-roestmiddel Mercasol hoofdsponsor werd. Onder de naam Mercasol Roestpantser Leiden bleef de club daardoor behouden voor de eredivisie. Twee jaar lang prijkte de naam van Mercasol op het shirt van Leiden. Pim Perquin wilde langer sponsor blijven, maar niet in de eredivisie en tegen een lagere bijdrage.

  Toen kwam Parker om de hoek kijken. Perquin was bereid om het stokje door te geven, maar bleef zeer betrokken bij de organisatie. Hij werd voorzitter van de stuurgroep, zeg maar het bestuur van de profafdeling, en speelde in die functie een belangrijke rol tijdens de gouden jaren van BS Leiden onder de naam Parker in de top van het Nederlandse basketbal.

  Hoewel het door zijn slopende ziekte steeds moeilijker werd kwam Pim Perquin ook de laatste jaren nog regelmatig kijken in de Vijf Meihal bij de 'reïncarnatie' van wat hij in 1975 in gang had gezet. Pim Perquin was naast basketballiefhebber ook een gedreven filmer en jarenlang voorzitter van de Leidse Video en Smalfilm Liga. Bij deze vereniging was hij ook erelid. Bij onze club was hij naast de in 2010 overleden oprichter Ton Kallenberg de enige, die tot op heden die waardering kreeg. In februari van dit jaar werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Wij wensen zijn echtgenote Riet, zijn kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe in deze verdrietige tijd.

  Het bestuur van BS Leiden 

   

  Op de foto van Emile van Aelst: de kersverse Ridder in de Orde van Oranje Nassau met de Leidse burgemeester Henri Lenferink.