• Seizoen 2019-20 ten einde

  24 mrt 2020
 • De competitie 2019-2020 zal niet meer worden uitgespeeld. De nieuwste maatregelen van de regering verbieden alle bijeenkomsten en dus haalde de NBB een streep door alle wedstrijden, die nog niet zijn gespeeld.

  Er worden geen kampioenen aangewezen. De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Dat geldt met name voor afdelingscompetities.

  Dat er geen bekers en medailles worden uitgereikt aan de besten van het seizoen is jammer, maar wel begrijpelijk. Maar dat wil niet zeggen dat er geen waardering is voor de geleverde prestaties, want op basis van de standen, zoals die zijn afgesloten, hadden er liefst ELF taarten moeten worden besteld. Pech dus voor de gebakliefhebbers, maar meegenomen voor de penningmeester…

  De volgende teams zijn (officieus) kampioen van het seizoen 2019-2020:
  Mannen: 20-1, 18-2, 16-1, 16-3, 14-1, 12-2, 10-1 en 10-2. 18-3 werd gedeeld eerste.
  Vrouwen: 16-1, 14-1 en 12-3.

  Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2020-2021 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen.

  De finales voor de Basketball Cup – de strijd om de nationale beker – die aanvankelijk in het weekeinde van zaterdag 28 en zondag 29 maart gespeeld zouden worden, maar tot nader orde waren uitgesteld, worden verplaatst naar het begin van volgend seizoen.

  Intussen richten wij ons op het nieuwe seizoen, 2020-2021. Om de teams te kunnen vormen zijn selectie- en indelingstrainingen nodig. Die hebben we nu voorlopig in juni gepland, uiteraard op voorwaarde dat de zalen dan weer open mogen. Is dat niet het geval, dan zullen we een andere manier moeten vinden om de teams (voorlopig) samen te stellen. We gaan ervanuit dat de NBB ons voldoende tijd geeft om iedereen te kunnen plaatsen in het team, waarin hij of zij thuishoort.

  Om in elk geval een duidelijk beeld te krijgen van het aantal teams en op welk niveau er ingeschreven moet gaan worden, is het van belang dat wij zo snel mogelijk weten op wie we allemaal kunnen rekenen. Daarom willen we graag snel weten of je eventueel van plan bent de club te verlaten. Meld ons dat UITERLIJK 30 APRIL op tc@bsleiden.nl. Wie niets laat horen wordt uitgenodigd voor de selectietrainingen en vervolgens ingedeeld.

  Er zijn al leden die de vraag stellen of er sprake zal zijn van restitutie of iets dergelijks van contributie. Vooralsnog heeft het bestuur niet kunnen overleggen en hebben wij geen zicht op het al of niet doorlopen van kosten en eventuele andere opbrengsten.
  Wij zullen zodra de overheidsmaatregelen dit toestaan en we inzicht hebben in de financiële  afloop van dit seizoen hier op terugkomen.

  Om het seizoen 2019-2020 dat zo plotseling en dramatisch tot een eind kwam toch vrolijk te kunnen afsluiten wordt gedacht aan een einde seizoen-event, iets met veel basketball en wellicht een BBQ. We staan open voor ideeën.

  Mocht je de komende tijd specifieke vragen hebben, mail ons dan.

  Algemeen: bestuur@bsleiden.nl
  Financieel: penningmeester@bsleiden.nl
  Technisch: tc@bsleiden.nl

  Het bestuur hoopt iedereen in juni in goede gezondheid weer te zien. Wanneer precies, hoe laat en waar zullen jullie lezen op deze site zodra er duidelijkheid is.