• Spoed: vacature ‘boekhouder’

 • Het bestuur zoekt met ingang van het nieuwe seizoen een vrijwilliger die de boekhouding gaat doen van BS Leiden. Welke ouder of volwassen lid helpt ons mooie vereniging uit de brand?
  Momenteel voert Hans van Lierop de boekhouding, maar die gaat er nu toch echt mee stoppen. Zijn zoon is inmiddels al ruim een jaar geleden gestopt met basketballen. Geweldig dat hij ons als ouder nog zo lang heeft willen helpen.

  De werkzaamheden die de boekhouder uitvoert zijn:
  • bijhouden van de boekhouding, inclusief het wekelijks verwerken van banktransacties
  • facturatie naar niet-leden (bijvoorbeeld sponsoren, ongeveer 10/15 facturen per jaar)
  • opstellen van tussentijdse financiële verslaglegging over realisatie begroting (2 tot 3 keer per jaar)
  • het jaarlijks samen met penningmeester opstellen van begroting en jaarrekening
  • opstellen van tussentijdse financiële verslaglegging (2 tot 3 keer per jaar)

  De boekhouder werkt samen met de penningmeester van de vereniging (dat is nu Bram Berkhout). Indien gewenst kan er een andere taakverdeling worden afgesproken tussen de boekhouder en de penningmeester. De ervaring leert dat het voeren van de boekhouding van onze vereniging de vrijwilliger elke week gemiddeld 4 uur van je tijd kost. Rondom de twee piekmomenten, opstellen begroting en opstellen jaarstukken, zal de tijdsbesteding hoger zijn. In de zomermaanden ligt het werk grotendeels stil.

  Groot voordeel van het werk als boekhouder is dat je de vereniging vanuit huis kunt helpen en altijd op de momenten dat het jou uitkomt. Je hoeft dus niet, zoals bijvoorbeeld onze vrijwillige trainers, op vaste momenten aanwezig te zijn in een sporthal.

  Om de boekhouding van onze vereniging adequaat te kunnen voeren, is het noodzakelijk dat de vrijwilliger bekend is en ervaring heeft met het voeren van een ordentelijke boekhouding. BS Leiden werkt met het eenvoudig te leren boekhoudpakket binnen Sportlink (het ledensysteem van de basketballbond). Het spreekt vanzelf dat je door Hans ingewerkt wordt in dit pakket en natuurlijk op de functie van boekhouder.

  Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, meld je dan bij de penningmeester (Bram dus). Ook als je er eerst meer over wil weten. Mail: penningmeester@bsleiden.nl